Tanquen una planta baixa de l’antiga estació de tren

L’Ajuntament d’Alcoi ha procedit a paredar els accessos a una planta baixa de l’antiga estació del tren després de rebre una denúncia durant la primera setmana de l’any.

La situació era una persona que estava pernoctant en aquesta planta abandonada i la policia, després del procediment d’identificació, va detectar que podia tractar-se d’un cas de presumpte abandó d’una persona d’edat avançada per la part de la família. Creu Roja Alcoi al costat de l’Ajuntament van reubicar a la persona i es va gestionar la situació, investigant-se el seu cas i cobrint les seues necessitats.

Aquesta propietat privada, amb una greu situació d’insalubritat, va ser netejada per les brigades municipals, procedint més tard a paredar tots els accessos amb la finalitat que no es produïsquen conductes delictives en aquest espai.

Fins ara, l’espai feia sigut ocupat de manera temporal. L’Ajuntament no va poder actuar fins ara ja que no es complien els requisits necessaris.

ACTUACIONS
Durant aquestes dates, el govern ha rebut crítiques de l’oposició referides a aquesta problemàtica de ‘sinhogarisme’. En aquest cas, es tractava d’una dona que dormia en un caixer automàtic en la zona de Santa Rosa. Un comunicat des del govern explica que aquesta dona estava atesa per una entitat social de la ciutat, “acudeix al centre de dia però, es nega a dormir en els llocs oferits.” Aranza de Gràcia, regidora de Polítiques Inclusives, ha destacat la tasca que realitzen els professionals després de les crítiques al govern sobre la política d’habitatge davant una altra situació de ‘sinhogarisme’.

A més, la regidor alerta del perill que suposa fer demagògia amb aquests temes: “En polítiques socials, aquest govern creu que hem de centrar-nos en ‘fer amb’ i no ‘a fer per’.” D’altra banda, afig que: “és important ser conscients que, en determinats casos, la solució no és la que personalment pensem que és més adequada. Sempre hem de mirar a la persona, amb tots els seus condicionants, diferents a uns altres, tenint en compte que són persones que prenen les seues pròpies decisions. Parlem de problemàtiques concretes i que sempre que són detectats, se’ls atén.”

Foto: Els accessos han sigut paredats després de buidar la planta baixa.

Advertisements

Send this to a friend