El sector serveis va fer baixar l’atur al desembre

Les dades publicades pels serveis públics d’ocupació en relació a l’atur registrat el mes de desembre reflecteixen, una vegada més, l’estacionalitat de l’ocupació que es crea en aquesta zona, una situació que va parella moltes vegades al conjunt d’Espanya. Així, mentre el mes anterior l’atur pujava a Alcoi en un fet que era qualificat pels sindicats com a excepcional atés que es tractava de l’inici de la campanya nadalenca, al desembre va tornar a baixar a la ciutat, es presumeix que aquesta vegada sí que a causa de la reactivació del consum de cara a les festes nadalenques i, per tant, a una major contractació en el sector serveis, principalment comerç i hostaleria.

Més concretament, l’atur va baixar al desembre a Alcoi en 54 persones (un 1% respecte al mes anterior), un descens que va ser encara major en el cas de les dones, on es va registrar una baixada de 78 parades, mentre que en el cas dels homes va augmentar en 24 persones. També l’evolució va ser més positiva encara en el sector serveis, que va efectuar un total de 82 contractacions al desembre, sent l’únic sector en el qual no va augmentar l’atur en aquest mes. En canvi, es va incrementar en 19 aturats en la construcció i 5, en la indústria.

D’igual forma, el major descens es va produir en el tram d’edat de 26 a 44 anys.
No obstant això, les xifres de l’atur femení continuen sent preocupants, tal com vénen denunciant repetidament els sindicats, i com ho constaten les dades mes a mes, que al desembre van situar la taxa en un 60%, amb 3.060 dones desocupades enfront de 2.004 homes. Respecte als sectors d’activitat, el sector serveis acumula el 65% de l’atur a Alcoi, seguit de la indústria, que representa un 20%.

Amb tot, en el conjunt de les comarques de l’Alcoià i el Comtat l’atur sí que va augmentar al desembre i va ser degut, principalment, a l’increment patit per Ibi (+103 aturats) i Onil (+53). El sindicat UGT atribueix aquesta situació a l’estacionalitat de l’ocupació en el sector industrial, predominant en totes dues poblacions. En canvi, en els municipis que no depenen tant de la indústria va descendir l’atur al desembre per efecte de la campanya nadalenca.

Send this to a friend