Ambient optimista a la finalització de la fira Heimtextil

El president d’Ateval, Càndid Penalva, es mostrava esperançat al final de la present edició de Heimtextil, assegurant que malgrat notar una menor afluència de clients, la primera cita important de l’any és “ineludible, un baròmetre excepcional i un aparador en el qual has d’estar si vols apostar per la internacionalització, necessària per a les empreses”. També avançava que la fira del pròxim any es retarda una setmana, alguna cosa que “ens afavoreix, ja que en cas contrari els costos de participar són majors perquè hem de vindre muntar expositors durant les festes”. D’igual forma, Penalva destacava la forta aposta de l’edició d’enguany per la sostenibilitat, que és “el repte que tenim ja ací”.

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi Toni Francés també es desplaçava aquesta setmana a Frankfurt al costat del regidor d’Empresa, Alberto Belda, per a assistir a la fira a traslladar el suport de l’Ajuntament als empresaris i ha destacat que l’ambient del sector en la fira era “optimista” i el 2020 “s’espera que siga un bon any després de les dificultats de principis d’aquest segle i de tancar 2019 amb millors resultats dels esperats”, segons ha constatat en converses amb els expositors: 20 d’Alcoi i comarca, i un total de 66 valencianes.

Francés ha situat a la ciutat d’Alcoi com a referent del sector tèxtil per qüestions com la presència de l’Institut Tecnològic Aitex, que precisament en aquest 2020 veurà materialitzada la construcció de la seua nova seu, que estarà situada en la zona del Castellar, en Batoi. El primer edil ha ressaltat que el projecte “és important perquè les empreses del sector puguen continuar apostant per la tecnologia, la innovació i la sostenibilitat, millores que com hem pogut veure a Frankfurt, són fonamentals per a competir en l’àmbit internacional”.

Bones sensacions

Mentrestant, el president de l’Associació d’Empresaris Tèxtils d’Alcoi i comarca (Acetex), José Martínez, parlava ahir, en la jornada final del certamen, de bones sensacions i una menor presència de visitants. “S’ha treballat bé però potser s’ha notat menys gent que en altres edicions i trobant a faltar clients de Sud-amèrica”, assenyalava, si bé la valoració concloïa que era “positiva” i “similar a l’any passat”.

Send this to a friend