Les portes de l’església de Banyeres són totalment rehabilitades

Des de fa unes setmanes llueixen en la façana lateral de l’església de Banyeres de Mariola, en l’adjacent al carrer Sant Jordi, les portes totalment rehabilitades per la qual es pot accedir al temple. L’acció l’ha duta a terme la Confraria de Sant Jordi després que plantejara la seua restauració davant el mal estat que presentaven.

Les portes antigues, xapades en metall, presentaven seriosos desperfectes. Es van remenar diferents possibilitats i al final es va optar per retirar la xapa existent i comprovar quin era l’estat de la fusta.

Vist que resultava molt complicada la seua rehabilitació, van ser sotmeses a tractament i es va procedir a xapar-les de nou. Aquesta vegada, en lloc de fer-ho amb metall, es va fer amb una fusta especial, la qual cosa els dóna un semblant molt diferent. Si bé és cert que amb els anys necessitaran algun tractament, la fusta utilitzada està preparada per a suportar al màxim les inclemències meteorològiques.

Finalment es van col·locar els ferratges i claus que tenien perquè el resultat recordaren a les anteriors, sent el resultat final unes portes fetes en fusta íntegrament.

Foto: La porta després de la seua restauració

Send this to a friend