El PP demana millorar la participació municipal

El Partit Popular va demanar en l’últim Ple municipal que el govern socialista facilitara als components d’òrgans consultius, taules i consells sectorials, tota la informació relativa als assumptes a tractar en cada convocatòria, així com la documentació necessària (expedients, propostes d’altres col·lectius, proposta del govern municipal, etc.), sobre les qüestions que formen l’ordre del dia. L’objectiu de la proposta, segons va explicar la regidora Amalia Payá, era aconseguir una “participació real” dels ciutadans en els diferents òrgans.

“Si els ciutadans no disposen de tota la informació i no poden treballar les propostes en el si de les seues entitats, la participació es limita a acudir a un òrgan a escoltar què proposa el govern, sense opció d’establir un debat o de realitzar aportacions que milloren la gestió municipal”, raonava Payá.

Amb el prec que va presentar i que va ser rebutjat pel govern municipal, el Partit Popular buscava, segons va indicar, reforçar la participació en ciutadana en òrgans consultius com la Mesa Local de Turisme, Mesa del Centre, Mesa d’Igualtat, Consell de Benestar Social, de Cultura, Consell d’Infància i Joventut, Consell Escolar, Consell Social, de Medi Ambient o el Centre d’Esports.

L’edil popular explicava que la proposta anava encaminada al fet que “tots els membres dels òrgans consultius respecte a la gestió municipal compten amb la documentació necessària que els permeta consensuar amb el seu col·lectiu o entitat el posicionament davant les iniciatives plantejades i elaborar, en el seu cas, alternatives. Exactament el mateix que es fa en l’el Consell Econòmic i Social”. Payá adverteix, en aquest sentit, que “s’han produït situacions en la Mesa del Centre, per exemple, on els components no teníem ni idea del que anava a plantejar el govern municipal i on pràcticament s’obligava les entitats a expressar el seu suport a les propostes”.

A l’hora de rebutjar la proposta, el govern va argumentar que s’adapten a la legalitat vigent en aquesta matèria.

Foto: La regidora Amalia Payá durant la seua intervenció en l’últim Ple

Advertisements

Send this to a friend