L’Ajuntament compleix amb un 36% del Pla d’Accessibilitat

En els últims tres anys Alcoi ha invertit 780.000 euros en matèria d’accessibilitat, la qual cosa es tradueix en el compliment del 36% del total del Pla d’Accessibilitat de l’Ajuntament d’Alcoi.

El percentatge és una mitjana general, ja que, per exemple, en la zona del Viaducte s’ha aconseguit el 75% dels objectius, pel 12% en el Centre de la ciutat.

Totes aquestes dades van ser explicats per part del regidor d’Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, als membres del Grup Motor, amb els qui s’ha mantingut una reunió recentment. “Volem que siga el Grup Motor qui ens ajude a prioritzar i decidir les actuacions”, detalla Martínez.

Per a enguany 2020 hi ha previstos 500.000 euros per a invertir-los en obres d’accessibilitat. La gran majoria d’aquest pressupost, 400.000 euros, pertany a la adequació del carrer Sant Francesc i la Plaça Ramón y Cajal, la qual cosa permetrà l’accessibilitat integral de la zona i els accessos al mercat i al Àgora.

L’edil responsable de l’àrea ha fet al·lusió als terminis marcats en el calendari, els quals pautan que durant els dos primers mesos de l’any es traslladarà a les entitats del Grup Motor “la informació dels projectes pendents i els diners disponibles”, mentre que en la segona fase es procedirà a la “redacció de projectes i adjudicació de les actuacions, i la tercera, per a l’estiu, on es realitzarà la licitació de les actuacions”.

Des de l’Ajuntament es destaca que totes les obres que són contractades des d’aquest òrgan obliguen a les empreses adjudicatàries a l’aplicació de la Llei d’Accessibilitat, i posa com a exemple d’això la reurbanització del barri Els Clots o de l’Auditori Estimant Blanquer. D’altra banda, també s’han fet inversions per a adequar voreres, amb un total de 36 passos elevats per un import de 280.000 euros i 191 passos rebaixats per 574.000 euros.

Foto: Reunió mantinguda entre l’Ajuntament i el Grup Motor

Advertisements

Send this to a friend