Aprovat el protocol perquè Alcoi siga seu de Districte Digital

El Ple municipal va aprovar el divendres per unanimitat el protocol d’adhesió al projecte Districte Digital Comunitat Valenciana, impulsat per la Generalitat a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana i que actualment es troba situat en els antics estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum, a Alacant.

Tal com s’ha vingut informant, la seu alcoiana de Districte Digital, que consisteix bàsicament en un viver d’empreses tecnològiques, estarà localitzada en el futur parc de Rodes, les obres del qual es preveu que donen principi enguany.

Recordem que recentment la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, va mantindre una reunió amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, sobre el conveni que se signarà a primers d’any perquè la institució municipal s’adherisca a Districte Digital com a entitat col·laboradora.

L’alcalde destacava en el Ple que, “Districte digital és un projecte d’atracció de talent, de transformació del teixit productiu del nostre territori que ha començat a Alacant, tindrem una iniciativa per a atraure empreses i activitat econòmica a la ciutat d’Alcoi”.

Indicar que Alcoi serà la primera ciutat de la Comunitat que compte amb una subseu de Districte Digital, un projecte que acaba de complir el seu primer any de vida consolidant l’objectiu d’implantació d’empreses tecnològiques, amb més de 60 signatures establides i una altra vintena en tràmits. Alcoi, per part seua, ja ha començat a treballar en la incorporació d’empreses al projecte que es desenvoluparà a Rodes i el conveni del qual entre Ajuntament i Generalitat se signarà aquest mateix mes de gener.

Mentrestant, des del PP han tornat a insistir en el retard que en la seua opinió acumula el projecte, a part d’acusar el govern municipal de no tindre uns objectius “clars” per a ell i de “vendre fum” quant a inversió i continguts.

Foto: La seu de Districte Digital a Alcoi estarà situada en el futur complex de Rodes | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend