La nit en la qual es reparteix il·lusió i regals

Alcoi viurà hui una de les seues nits més màgiques amb la celebració de la Cavalcada, de la qual són protagonistes els Reis Mags d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar.

Declarada Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural, la Cavalcada alcoiana està documentada l’any 1866, per la qual cosa se la considera la més antiga del món.

La màgia acompanya a aquest acte cada any i fa enlluernar a les milers de persones que el presencien des de la seua arrencada, en la zona més alta de la ciutat, per l’ecoparc, des de les 18 hores, fins al tram final, en la zona baixa de País Valencià, que és on finalitzarà enguany després de la retallada realitzada en el trajecte, tant en la Cavalcada com en el Ban.

Més de mil alcoians participen en aquest singular i emotiu acte, entre patges, ‘antorxers’, servidors, escortes, bandes de música i grups de dansa, perquè cada any siga una realitat.

AJUDA REAL

Melcior, Gaspar i Baltasar compten cada any amb ajuda real perquè tot isca a la perfecció. Enguany, les entitats triades han sigut l’Associació San Mauro Màrtir, la filà Almogávares i l’Associació d’Àrbitres d’Alcoi (ASOAR).

UN MOMENT MOLT ESPERAT

Dins de tot el recorregut de la Cavalcada, hi ha un moment molt especial i esperat. Es tracta de l’Adoració, que és quan els Reis Mags arriben a la Plaça d’Espanya i es baixen de les seues cavalcadures per a dirigir-se fins al nounat i la Sagrada Família i presentar-los les seues ofrenes. Tot això es realitza en un marc incomparable al so del ‘Messies’ de Händel, i la llum de les bengales, que finalitza amb focs artificials, que donen pas a la continuïtat de l’acte.

Aquest solemne moment tindrà lloc entre les 20 i 21 hores, convertint-se en el centre de totes les mirades, tant dels assistents que es troben en la Safata, com dels focus de les cambres, ja que la Cavalcada desperta l’interés de nombrosos mitjans de comunicació nacionals que han confirmat la seua presència, com per exemple TVE, Telecinco, Cuatro, Antena 3 i La Sexta.

A més, À punt retransmetrà en directe la Cavalcada d’Alcoi des del seu inici fins a les 21 hores, tant en la televisió com per internet.

Advertisements

Send this to a friend