Alcoi vol convertir Rodes en referent de l’economia digital

Fa un any la Conselleria d’Innovació, Universitat i Ciència va assumir el control dels antics estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum a Alacant, per a reconvertir-los en unes instal·lacions que anaven a albergar un projecte denominat Districte Digital. Poc després, s’anunciava que Alcoi anava a sumar-se a aquest projecte com a entitat col·laboradora i que aquesta nova seu de Districte Digital se situaria en el futur parc tecnològic de Rodes, les obres del qual preveuen dur-se a terme al llarg de 2020.

Al cap d’un any de funcionament, Districte Digital Comunitat Valenciana compta ja amb 63 signatures implantades i 18 més estan en procés. La xifra d’empleats superarà els 750 a partir de l’1 de gener i l’objectiu és arribar al centenar d’empreses en els pròxims dotze mesos. Unes previsions que passen per estendre els serveis que actualment ofereix a Alacant a altres zones d’influència, com és el cas de la seu que s’obrirà pròximament a Alcoi, que es vol impulsar com a “ciutat de referència de l’economia digital valenciana”, destaca l’alcalde i regidor responsable d’Innovació, Toni Francés.

Tal com s’ha anunciat, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi signaran a principis de 2020 un conveni perquè la institució municipal s’adherisca a Districte Digital Comunitat Valenciana com a entitat col·laboradora. L’acord serà tractat en el Ple que se celebrarà divendres que ve i a partir d’ací es podrà signar el conveni i començar a treballar per a atraure empreses que vulguen establir-se a Alcoi. El dictamen de la comissió municipal celebrada la setmana passada és favorable per unanimitat.

Foto: Façana del futur complex tecnològic de Rodes, després de la rehabilitació duta a terme | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend