Diputació tira avant un pressupost de 262,1 milions

Diputació d’Alacant va aprovar ahir el pressupost de 2020, que contempla 262,1 milions en despeses i 266,5 milions en ingressos. Aquesta aprovació es va produir gràcies als vots favorables de PP i Ciutadans i l’abstenció de Compromís, mentre que el PSOE va votar en contra.

Des del govern provincial, format pels populars i Ciutadans, defensen el pressupost, ja que consideren que són uns comptes “equilibrats i solidaris que busquen el progrés i la modernització de la província”, en paraules del diputat d’Economia, Eduardo *Dolón.

Tant el PP i Ciutadans, com Compromís i el PSOE es van mostrar d’acord que per a l’elaboració del pressupost hi ha hagut “voluntat de diàleg”.
Els comptes inclouen 4 de les 6 esmenes presentades pels socialistes, segons detalla Diputació, per la qual cosa *Dolón, va assegurar en la sessió plenària que “el grup socialista està representant un paper, però al final s’ha quedat només”.
Aquest pressupost, que ha generat polèmica entre l’equip de govern i el grup socialista, contempla 90 milions d’euros per a partides econòmiques destinades a col·laborar amb els ajuntaments, com per exemple, en carreteres o infraestructures hidràuliques. El responsable de l’àrea econòmica de l’òrgan provincial va explicar que aquesta quantitat incrementarà fins als 130 milions gràcies al Fons d’Inversió Sostenible que destinarà 14,5 milions a un pla de subvencions a municipis i el Pla d’Ajudes a localitats afectades per la *DANA amb 6 milions.

El PSOE va votar en contra

En la Diputació d’Alacant, Toni Francés, va explicar el vot en contra al pressupost del 2020 i va assegurar que “és impossible donar-lo suport” en considerar que està “construït sobre una gestió fracassada i que no situa als municipis en el centre de les prioritats”. A més, reclama que els comptes provincials no incloguen els 6 milions que la Diputació va anunciar al setembre per a les localitats afectades per la *DANA, així com la no incorporació del Fons de Cooperació Municipal. Francés també va destacar que les esmenes del PSOE acceptades “a penes aconsegueixen els 40.000 euros”.

Foto: L’alcalde d’Alcoi i portaveu socialista, durant el Ple.

Advertisements

Send this to a friend