Subvenció municipal per a la compra de patinets elèctrics

El pressupost municipal de 2020 inclourà una partida específica destinada a subvencionar la compra de vehicles de mobilitat personal, tals com els patinets elèctrics o bicicletes elèctriques. Així ho ha anunciat l’Ajuntament d’Alcoi, dins de les iniciatives promogudes perquè la ciutat siga sostenible.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, explica que no s’ha fixat una quantitat específica, però que la previsió és que ronde els 25.000 euros. “Estem veient que socialment hi ha un gran interés en aquests vehicles i d’alguna forma volem motivar la seua compra”.

Martínez detalla que les ajudes seran destinades a vehicles personals i no als enfocats al turisme.

Dins dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) es troben els segway, que va ser el primer dispositiu de dues rodes que va eixir al mercat amb giroscopi i autobalanceo; també estan els patinets elèctrics, en els models dels quals es pot anar assegut o dempeus; d’altra banda, el hoverboard és una planxa de dues rodes autoequilibrada i els monowheel són monocicles d’una sola roda.

La intenció és convertir Alcoi en una ciutat sostenible a través d’aquestes mesures, que s’uneixen al carril bici, el qual pot ser utilitzat per les persones que vagen en aquesta mena de vehicles.

Respecte al procediment d’ajudes i la quantitat específica, l’edil de Mobilitat argumenta que volen “veure com respon l’oposició” davant aquesta proposta així com la resposta en “la demanda” per part dels ciutadans, i que una vegada se sàpia el pressupost s’estudiarà el sistema per a atorgar la subvenció, per al qual existeixen diverses opcions, tals com repartir els diners a parts iguals o establir certs criteris.

Des de l’Ajuntament també s’apunta a les bonificacions municipals que existeixen per als vehicles elèctrics i híbrids com una mesura més en l’aposta per la sostenibilitat.

Foto: A Alcoi es va dur a terme una jornada de mobilitat | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend