Mobilització després de nous casos de gossos enverinats

En el barri de Santa Rosa han tornat a saltar totes les alarmes després de produir-se, suposadament, nous casos d’enverinament de gossos en la zona del Romeral. La notícia corria com la pólvora el dijous, a través de les xarxes socials, després que una clínica veterinària situada en la zona denunciara públicament la mort d’un ca, presumptament després d’ingerir verí.

La defunció de l’animal, a més, se suma a un altre ocorregut, segons informava la veterinària a aquest periòdic, la setmana passada, concretament el dia 19 de desembre i pel que sembla en similars circumstàncies. “És un verí molt potent i no es va poder fer res per salvar al pobre gos”, comentava Nerea Pastor, de la clínica El Romeral, qui recomanava ahir no acostar-se al parc ni passejar pels voltants. Això és, la part alta del Romeral, el pipi-can que hi ha al costat de la pista de bàsquet, així com el Camí Caseta Madrid, que voreja el parc des de les Paulas i dóna accés a la zona de Els Llençols, on anteriorment ja han hagut casos semblants.
A més, al costat de les dues morts també hi ha hagut que lamentar diversos enverinaments més en els quals afortunadament l’animal ha aconseguit sobreviure. Els dos gossos morts eren de xicoteta grandària, mentre que se sap que els animals que s’han recuperat després de la ingesta del verí eren grans i es creu que no van arribar a engolir-lo directament, sinó que pot ser que l’ensumaren únicament, la qual cosa dóna compte del perill de la substància i del seu ràpid efecte. Per aquest motiu la veterinària també repare en el risc que suposa per a la salut humana. “Cal tindre en compte que el verí és igualment tòxic per a les persones i que al parc van xiquets, a part que la zona en qüestió està al costat d’un col·legi”, adverteix la veterinària, qui ha posat les dues morts en mans de Medi Ambient, que ja investiga el succeït a partir de la *necropsia practicada als animals.

Advertisements

Send this to a friend