La biografia més personal del pintor alcoià Antonio Gisbert

Coincidint amb el 185 aniversari del naixement del pintor alcoià Antonio Gisbert, es va presentar en l’IVAM CADA Alcoi el nou llibre sobre aquest il·lustre artista, elaborat pel Doctor en Història de l’Art, Luis Alberto Pérez.

L’acte va arrancar amb una breu presentació a càrrec de Josep Lluis Antequera, qui va parlar sobre l’autor i de la seua trajectòria vinculada al món l’art.

A més, Antequera va explicar, de manera breu el contingut del llibre, destacant que en ell apareix un catàleg raonat de les obres conservades de Gisbert, amb un total de 169, i cadascuna d’elles compta amb una fitxa tècnica. El presentador va raonar la importància que li l’ha donada des d’Alcoi a Antonio Gisbert, ja que d’aqueixes 169 obres que apareixen en la biografia, 61 són a la seua ciutat natal, tant en mans públiques com privades.

Per part seua, Luis Alberto Pérez, va explicar que aquest llibre “és un resum de la meua tesi doctoral”. Durant la seua elaboració, l’autor va fer “més llegible” el seu estudi.

Pérez va fer al·lusió a quan va vindre a Alcoi a realitzar una labor d’investigació sobre Antonio Gisbert amb l’objectiu de “fer una introducció històrica” i que en aqueix procés va conéixer a diverses persones que li van donar a conéixer col·leccions sobre Gisbert.

L’autor de la biografia va assegurar en la presentació que el “llibre aspira a ser el més complet quant a la vida i obra de Gisbert”, en el qual s’analitza la trajectòria de l’artista i en el qual a més, apareixen “cartes íntimes i emotives”, segons afirma el mateix autor.

El llibre va ser presentat anteriorment a Madrid, un acte en el qual Pérez va assegurar que es va sentir “molt donat suport” i al qual van acudir “diversos amics meus d’Alcoi”. L’acte va tindre lloc al carrer Sant Ferran “per ser un lloc significatiu per a Gisbert”.

Foto: Antequera i Pérez durant l’acte de presentació del seu llibre | XAVI TEROL

Send this to a friend