La història del Betlem de les Carmelites publicada en forma de llibre

Després de 25 anys en marxa, les representacions del Betlem realitzades pel col·legi Carmelites, el centre, conjuntament amb l’Ajuntament d’Alcoi, ha elaborat un llibre que recull el guió amb el text base de les funcions que tenen lloc cada any per Nadal.

El consistori s’ha encarregat de l’edició dels 250 exemplars i la publicació forma part de la marca ‘Alcoi Ciutat del Nadal’.

La singularitat del Betlem de les Carmelites, és que, encara que compta amb les escenes bàsiques de la història, cada any s’incorporen detalls d’actualitat, com per exemple, enguany, a Camilo Sesto o una pinzellada a les nombroses eleccions celebrades.

Els professors Susana Davó i José Navarro, van explicar en la presentació del llibre que el Betlem que s’emporta cada any a escena té un toc “de sainet” i que és “una cosa molt dinàmica”.

Encara que cada any varien, en el cas del llibre, el toc singular el donen dos turistes que apareixen en les escenes i que es converteixen en el fil conductor de la història.

El director de les Carmelites, Jaume Puchades, va explicar que al llarg dels 25 anys que es porta celebrant aquest Betlem “han passat uns 1.250 xiquets” i que aquesta publicació suposa “documentar” aquesta història, que a més, serà entregada a altres centres educatius i grups de teatre amateur amb la finalitat de “compartir experiències”.

Les il·lustracions, a més dels textos, també són propis dels docents de les Carmelites. Tot el treball que hi ha darrere del llibre i de les funcions nadalenques, va ser ressaltat pel regidor d’Educació, Alberto Belda, qui a més, va agrair al centre educatiu “participar en la vida de la ciutat”, no sols amb aquest projecte, si no amb la seua col·laboració en altres esdeveniments i activitats.

El llibre rep el títol de ‘Una màgica història’ i recull aquest singular projecte de les Carmelites.

Foto: Puchades, Belda, Davó i Navarro amb el llibre editat

Advertisements

Send this to a friend