El comerç preveu entre un 4 i 5% d’increment en les vendes

El comerç viu en aquestes dates una de les èpoques més fortes tant a nivell econòmic com d’afluència de clientela, gràcies a la campanya de Nadal, que ja ha començat però en la qual encara s’esperen setmanes importants.
Les expectatives són positives i els comerciants coincideixen que la previsió és d’augment respecte a l’any passat.

Des de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Comerç d’Alcoi (ACECA), el seu president, Rafa Pérez, xifra entre un 4 i 5% aquest increment a la ciutat, un percentatge superior al que s’espera a nivell provincial, segons detalla el mateix Pérez, qui a més destaca la “campanya brutal de les associacions de comerç” com una de les causes de les bones expectatives en la campanya de Nadal.
La presidenta de la Federació Alcoi Comercial, Mónica Herrero, també es mostra positiva i explica que “aquesta setmana ja s’està notant” que la gent “està animada i amb ganes de Nadal”, per la qual cosa espera que la campanya millore respecte a l’any passat.

Herrero conta que les informacions que li arriben des dels diferents comerços locals és que “la gent està tenint millor acceptació”. La presidenta de la Federació assegura que “il·lusiona que siga millor que l’any passat”.
El gerent del Centre Comercial Alzamora, Jorge Valcárcel, assegura que veuen “un horitzó positiu” i que, concretament en aquestes instal·lacions, les obertures de les noves botigues durant enguany han repercutit, de manera favorable en majors “afluències de gent”.

Valcárcel comenta que “es preveu una bona campanya”, fins i tot “millor que l’any passat” i que en aquest cas es continuaria la tònica collida en el Black Friday perquè “va ser molt bo”.

El gerent de l’establiment afirma que “el feeling de la gent és bo” i que, respecte a dades concretes, la setmana passada es van registrar 10.000 persones més que en el mateix període de l’any passat. En aquest sentit, Valcárcel assenyala que cal tindre en compte que es va obrir també el diumenge i que això influeix en les xifres.

CIRCUMSTÀNCIES EN CONTRA

Rafa Pérez explica que són “optimistes per naturalesa” però que també són conscients de les “circumstàncies actuals” a nivell econòmic i que existeix “certa sensació de paràlisi”, alguna cosa que el president d’ACECA vincula que “el Govern no estiga consolidat”.

Malgrat tot això, Pérez preveu una bona campanya, en la qual destaquen més les dates pròximes als Reis Mags que al Nadal, per la qual cosa el comerç viurà encara durant les pròximes setmanes fortes vendes, segons les previsions, fins i tot millors que l’any passat.

Send this to a friend