El projecte d’Alcoi com a seu de Districte Digital tirarà a caminar al gener

Captar empreses de base tecnològica que contribuïsquen a canviar el model productiu de la Comunitat Valenciana cap a l’economia digital. Aqueix és el propòsit de Districte Digital Comunitat Valenciana, un projecte de la Conselleria d’Innovació amb seu a Alacant que, tal com es va anunciar en la primavera passada durant el Congrés Big Data que va comptar amb la participació del Ministre de Ciència i Tecnologia, Pedro *Duque, pròximament disposarà a Alcoi d’un espai en el complex de Rodes, infraestructura que en la seua majoria es destinarà a la promoció econòmica.

Precisament, les dues administracions implicades en el projecte, Generalitat i Ajuntament, han informat que a l’inici de l’any se signarà el protocol necessari perquè la ciutat siga entitat col·laboradora de Districte Digital. La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, es va reunir dijous passat amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, per a tractar sobre el conveni que formalitzarà al gener perquè l’Ajuntament alcoià s’adherisca a Districte Digital. Francés ha explicat sobre aquest tema que la signatura d’aquest conveni es durà a terme després que l’Ajuntament d’Alcoi l’aprove en el Ple municipal del pròxim 3 de gener.

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alcoi s’adherirà com a entitat col·laboradora per a “sumar sinergies i estendre aquest projecte a la ciutat, a la comarca i en tota l’àrea d’influència”. Carolina Pascual ha indicat que l’ecosistema tecnològic de la Comunitat Valenciana “necessita de la participació de tots els actors implicats per a continuar impulsant el seu desenvolupament”.

La consellera ha detallat, per ultime, que Districte Digital “no és un projecte que es redueix a Alacant, sinó que en ell s’assentisca el nou model econòmic de la Comunitat i s’estendrà per altres punts”.

Per part seua, l’alcalde Toni Francés ha recordat que les obres de rehabilitació de l’extint complex fabril de Rodes s’iniciaran en 2020, per la qual cosa “en l’horitzó de dos anys” el projecte de Districte Digital a Alcoi pot estar funcionant a ple rendiment.

Visita al Campus de la UPV

La consellera i l’alcalde van realitzar aquestes declaracions durant la seua visita als laboratoris del Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València), acompanyats del seu director, Juan Ignacio Torregrosa. En aquests laboratoris s’implementen estudis de robòtica, d’innovació aplicada al sector tèxtil, aplicació de realitat virtual, desenvolupament de projectes d’impressió digital, entre altres. Les alumnes i alumnes que desenvolupen aquestes iniciatives van explicar a la consellera i a l’alcalde els seus projectes i la finalitat de la seua investigació i van realitzar demostracions en viu.

Carolina Pascual va ressaltar l’alt nivell de l’alumnat de la UPV d’Alcoi i dels projectes d’innovació que estan desenvolupant al Campus, així com les sinergies i la col·laboració d’aquest campus amb l’Ajuntament alcoià i el teixit socioeconòmic de la zona. A més, Pascual va aprofitar per a reivindicar major inversió en innovació, “mai és suficient”, va assenyalar la responsable autonòmica.

Advertisements

Send this to a friend