Alcoi opta a rebre el segell de capitalitat Cultural Valenciana

L’Ajuntament d’Alcoi pretén fer un pas més en el reconeixement a l’aposta cultural que es realitza a la ciutat amb la presentació de la candidatura a la capitalitat Cultural Valenciana.

Aquesta distinció és concedida, de manera anual, per Cultura de la Generalitat a les localitats que materialitzen la seua creença en la cultura com un instrument de cohesió social i foment econòmic.

Aquest segell va nàixer en 2016 amb l’objectiu d’incentivar la vertebració de la cultura i com a promotor de la descentralització de l’oferta cultural dels municipis, així com per a millorar les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals de tot el territori valencià i per a garantir l’accés universal a la cultura.

DUES CATEGORIES
La capitalitat Cultural Valenciana (CCV) s’atorga a dos tipus de localitats, a aquelles que tenen més de 5.000 habitants i a les quals tenen menys d’aquesta quantitat. Gandia va ser la primera a obtindre aquesta distinció per al període 2017-2018, mentre que amb la incorporació de les dues modalitats, els municipis reconeguts van ser Sagunt i Potries, i posteriorment, Altea i Vilafranca, que l’ostentaran fins al 25 d’abril de l’any que ve.

Aquesta idea de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha traslladat recentment al Consell de Cultura, que ha avalat la proposta, perquè les diferents comissions facen les seues aportacions amb la intenció de millorar el projecte que es presente a la Generalitat.

“L’aposta d’aquest govern per la cultura i la participació és clara i evident. Treballem de manera participativa diferents temes d’àmbit cultural de la nostra ciutat, volem que les diferents comissions puguen fer les seues aportacions per a fer una proposta avalada pel Consell de Cultura. Creiem que la nostra ciutat mereix aquest reconeixement per part de la Generalitat”, explica l’edil de Cultura, Raül Llopis.

TEMES DEL PLE DEL CONSELL
Quant al recent ple del Consell de Cultura, Llopis es va comprometre a facilitar les dades d’assistència als diferents esdeveniments culturals de manera trimestral. D’altra banda, en aquesta reunió també es van revisar els projectes que s’estan realitzant gràcies a les propostes del Consell durant l’exercici 2019, com per exemple, el Ral·li Fotogràfic de la Fira Modernista, l’exposició de teixits de calada en el Cercle Industrial o el Curs d’impressió en 3D aplicat a l’art.

A més, es van assenyalar diverses dates, com els nous Plens del Consell dels dos pròxims anys, les de les reunions sectorials amb les comissions i la regidoria; i la data final per a presentar els projectes de les comissions en 2020.

Foto: El Consell de Cultura participarà en la proposta per a la distinció

Send this to a friend