La ASJ dóna a conéixer l’Estatut amb les esmenes

La Associació de Sant Jordi (ASJ) ha fet públic l’esborrany del nou Estatut de l’entitat amb les diverses esmenes que han sigut presentades per part dels associats.

Aquest document no és definitiu ja que ha de ser sotmés a votació, però en ell ja s’aprecien les possibles modificacions, tant les plantejades des d’un primer moment pel Casal, consensuades entre la Junta Directiva de la ASJ, primers trons i mayorals, com les que els associats han presentat. Una d’elles és de nova creació, algunes són referents als canvis suggerits per la ASJ, i unes altres que plantegen la reforma d’alguns articles de l’Estatut de 2016 i que, des del Casal, no s’havien suggerit novetats. Aquest és el cas de les duracions dels càrrecs i dels torns fixos de renovació, ja que es planteja que hi haja un president i 7 directius en llistes obertes, i que el mateix president serà l’encarregat d’assignar els càrrecs entre els directius electes. Una altra modificació que s’ha plantejat per part dels associats com una novetat, és referent a l’article 239 que parla sobre la potestat disciplinària de la ASJ sobre les Filaes, associats i festers.

Un dels canvis plantejats en l’esborrany de l’Estatut per la ASJ va ser sobre l’ús del vestit de les filaes, que deu corresponen al seu sexe, ja que suposa una prohibició no fer-ho. L’esmena plantejada és la supressió d’aquest punt.

Des de la ASJ, dues dels aspectes més destacats que quedaven reflectits en la seua proposta d’esborrany, era la intenció d’un major control financer, per a evitar situacions com la viscuda recentment amb la filà Magenta, i respecte a les sancions pels ‘parons’ que hi ha en els actes. En el primer tema, els associats han presentat una esmena al·legant que dels deutes “respondran les persones que tenen les facultats econòmiques de la Filà (…)”.

Respecte als apartats de què es consideren infraccions i les possibles sancions que aquestes impliquen, també hi ha hagut esmenes, entre elles, que davant una infracció dels festers, considerada molt greu, en lloc de l’expulsió de la filà, hi haja una “suspensió temporal de drets durant un termini màxim de tres anys”.

El document amb totes les esmenes, tant les realitzades per la ASJ, com pels associats, es pot llegir en la pàgina web de la Associació de Sant Jordi.

L’esborrany de l’Estatut de la Associació de Sant Jordi (ASJ), amb les esmenes proposades des d’aquesta entitat i també els canvis plantejats pels associats, serà sotmés a votació en l’Assemblea prevista per al 30 de gener, i que comptarà amb dues parts: la ordinària per a parlar sobre els comptes i altres temes rutinaris, i l’extraordinària, en la qual es durà a terme aquesta votació.

Foto: Una de les últimes Assemblees de la Associació de Sant Jordi | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend