L’auditoria de la contracta del fem llança un balanç positiu

L’Ajuntament d’Alcoi ha realitzat per primera vegada en la seua història, una auditoria del sistema de recollida del fem i neteja viària, millora contemplada dins del nou contracte per a aquest servei municipal. Els resultats de l’auditoria, segons expliquen des del govern municipal, han sigut positius per dos motius: d’una banda, perquè “aquest sistema ha demostrat que és una eina útil, sistemàtica i objectiva, per a definir una sèrie d’indicadors i no sols sensacions respecte a com es troba la ciutat en el tema de neteja; d’una altra, perquè es tracta d’un control exhaustiu a l’empresa per part l’Ajuntament perquè es complisca el plec de condicions d’un dels contractes econòmicament més alts dels licitats pel Consistori vetlant per que els alcoians tinguen un bon servei”, assenyalen des del govern.

L’auditoria realitzada per l’empresa Geprecon es va dur a terme durant el segon trimestre de l’any a través de l’adjudicació d’un contracte menor.

Pel que respecta a l’auditoria, constava de tres apartats. L’apartat 1: Recollida efectiva en els contenidors, els equips humans de treball i les actituds. Es van inspeccionar un total de 100 contenidors en deu auditories, dels quals només huit estaven plens, per la qual cosa va haver-hi un incompliment del 8%. La inspecció dels equips, un total de 36, ha sigut positiva en tots els casos. I tampoc hi ha queixes sobre actituds irrespectuoses.

En el segon apartat, sobre conservació i neteja dels contenidors, de 158 contenidors estudiats s’han contemplat deficiències greus en dues d’ells. Sobre la neteja dels contenidors, no s’han detectat deficiències.

I en l’apartat 3, es valora la qualitat de la neteja viària. Del total de 52 trams de carrers avaluats tenint en compte si hi ha excrements, residus, fulles o taques de manera ponderada, el resultat és satisfactori, sent aquesta la puntuació més elevada que es pot donar.

Foto: Contenidors en l’avinguda d’Andalusia. | ARXIU

Advertisements

Send this to a friend