Alcoi se suma a les peticions de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) s’ha sumat a Alcoi a les peticions globals que s’estan realitzant a nivell de la Comunitat Valenciana davant la situació “catastròfica” per la qual passa l’habitatge.

Membres de la PAH a Alcoi han demanat canvis i millores en la gestió de les sol·licituds d’ajudes d’emergència habitacional, ja que, malgrat les bones intencions detectades en una reunió mantinguda amb el Secretari Autonòmic d’Habitatge, consideren que des de la Generalitat hi ha “descoordinació” entre les conselleries implicades en aquests casos, com per exemple, justícia, polítiques inclusives, habitatge, i fins i tot els propis ajuntaments i denuncien “problemes amb la tramitació”.

La PAH a més demana que s’amplie el termini per a presentar les sol·licituds, que actualment està estipulat entre abril i octubre, perquè “són emergències”. També reclamen el pagament de les ajudes, ja que el termini és de 6 mesos “i en molts casos, el desnonament es pot produir abans”.

En 2019 s’han destinat 2 milions d’euros per a ajudes per al pagament del lloguer en aquestes situacions d’emergència habitacional, dels quals, només s’han resolt 160 sol·licituds de les 1.000 presentades. “El termini per a pagar-les és fins al 31 de desembre i els diners que no s’atorgue es perd”, detallen des de la PAH Alcoi. Respecte a això, també sol·liciten que aqueix pressupost s’acumule per a la partida destinada a aquesta comesa.

Per tots aquests motius, la PAH, a nivell global, i Alcoi en particular, demana la “intervenció directa del President de la Generalitat” mitjançant la qual s’aconseguisca la “completa execució pressupostària de les ajudes”, a més d’una Oficina Executiva de coordinació entre Habitatge, Polítiques Inclusives i Justícia, i l’augment dels terminis.

A nivell local, també demanen més implicació de l’Ajuntament, i sol·liciten que els habitatges habitacionals a Alcoi que estiguen per a rehabilitar siguen condicionades i que hi haja una permanent per als casos extrems.

Foto: Membres de la PAH Alcoi i de No + precarietat

Advertisements

Send this to a friend