El Museu Valencià del Paper aconsegueix la Q de Qualitat Turística

El Museu Valencià del Paper de Banyeres de Mariola ha obtingut el certificat “Q” de Qualitat Turística que atorga la Secretaria d’Estat de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i que està promogut per Turisme Comunitat Valenciana.

Només tres museus disposen d’aquesta ‘Q de qualitat’ en tota la província: l’Arqueològic Provincial d’Alacant (MARQ), i el de la Canterería d’Agost, que juntament amb el Valencià del Paper de Banyeres, ha obtingut ara aquesta certificació. Al costat d’aquests, només un més disposa del certificat en l’àmbit de la Comunitat Valenciana: el Museu Visigot de Pla de Nadal, radicat en la localitat valenciana de Riba-roja de Túria.

L’obtenció d’aquesta certificació suposa un èxit en la gestió i promoció del Museu Valencià del Paper i en l’oferta turística de qualitat en la població. Des del consistori s’ha fet públic l’agraïment a l’equip tècnic que forma el museu pel treball realitzat des de l’any passat, tant pel que fa a l’adequació d’instal·lacions duta a terme com a la preparació de la documentació necessària per a poder superar l’auditoria que regula l’obtenció d’aquesta qualificació.

Com es recordarà al febrer passat es va produir la reobertura del Museu Valencià del Paper després que fóra sotmés a un procés de remodelació durant més d’un any. Això va suposar la transformació ‘més profunda’ a la qual havia sotmés al llarg de la seua història.

Amb les modificacions aplicades el museu va ser “modernitzat i adaptat” als dissenys museogràfics actuals, la qual cosa va suposar la creació d’un nou espai per a la història del paper i la configuració d’un museu didàctic pensat per a aprendre d’una forma diferent, cobrant gran importància la introducció de les noves tecnologies.

Així mateix, recentment es van implantar ‘podcast’ en el museu a través d’un projecte innovador configurat per l’Ajuntament, els centres educatius locals, diferents centres CEFIRE i l’emissora de ràdio municipal, la qual cosa va suposar la “primera experiència” d’aquesta naturalesa en l’àmbit educatiu valencià. Això va permetre incloure diferents continguts a través de codis ‘QR’ i oferir informació complementària als visitants, aspecte que cobra cada vegada major valor gràcies a la generalització de l’ús de dispositius de telefonia mòbil i aplicacions que ofereixen aquest tipus de possibilitats.

Foto: El Museu València del Paper està a Banyeres de Mariola

Send this to a friend