Les ‘Baby Boom’ de la rítmica local

5_web.jpg

Veient-les entrenar sobre el sòl del pavelló Mutualidad de Levante la seua figura estilitzada i quina s’engeganteix. Els seus moviments són elegants i donen la sensació de surar. Sembla que el temps es deté en veure-les en moviment. Tot flueix al voltant d’elles. Són cinc i les cinc són campiones d’Espanya. L’extraordinari d’elles no és haver arribat pel cap alt alt de la seua categoria, sinó que són ja diversos anys tractant-se amb l’èxit i en diferents categories.

El seu sostre ningú el sap, perquè encara no l’han tocat. Igual mai se sabrà. La gimnàstica rítmica és un esport minoritari que exigeix moltes hores d’entrenament i de molt de sacrifici no sols de la gimnasta, també familiar. No totes estan disposades a seguir muntades en aqueix tren en marxa que viatja a tota velocitat. De fet, un parell de companyes van decidir baixar-se des que es va iniciar aquest cicle guanyador. Afortunadament, unes altres van decidir sumar-se i ací segueixen, escrivint el seu particular conte de fades.

Ni el fred humit que cala fins als ossos, ni l’època d’exàmens en la qual es troben, els allunyen dels entrenaments, encara sabent que la temporada ha acabat per a elles i que alguna haurà de sopar ràpid per a donar l’últim repàs a aqueixes anotacions per a un control de l’endemà. Per la felicitat que transmeten sembla que no s’han baixat d’aqueix núvol en la qual es van pujar en el magestuos pavelló Segle XXI de Saragossa, on van viure tres dies inoblidables.

5_web.jpg

Les cinc juntes són les ‘Baby Boom’ de la rítmica valenciana i també de l’esport de la nostra ciutat. Blanca Agut, Daniela Picó, Ana Silvestre, Paula Torregrosa i Paula Hinojar, que són els seus noms, van ser el grup triat per les tècniques de la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana per a representar a la nostra Comunitat en la categoria aleví absoluta en el Campionat d’Espanya celebrat en la capital aragonesa entre el divendres i el diumenge de la setmana passada.

PIONERES A NIVELL LOCAL
Era la primera vegada que un conjunt de rítmica de la nostra ciutat acudia a la competició més important d’aquest esport a nivell nacional. Fins a arribar fins ací van haver de superar un important sedàs, que va començar a l’inici de l’any, en concret a l’abril passat en la primera de les tres fases de la Copa d’Espanya de conjunts. L’aleví del Club Gimnàstica Rítmica Alcoi va aconseguir ser primer en la competició celebrada a Guadalajara, la seua ciutat talismà i on va començar tot fa dos anys.

  • Reportatge complet en l’edició del dissabte 7 de desembre

Foto: Daniela Picó, Blanca Agut, Paula Torregrosa, Paula Hinojar i Ana Silvestre, en un entrenament la setmana passada.

Send this to a friend