Fins al dia 22 es poden votar els nous pressupostos participatius

Totes les persones majors de 16 anys i empadronades a la ciutat l’1 d’octubre de 2019 ja poden votar els pressupostos participatius i ho podran fer fins al 22 de desembre en Internet en www.alcoiparticipa.com, o presencialment en els centres de majors, les biblioteques, el Centre d’Esports i en el registre municipal. Seran finalment 33 propostes les que la ciutadania podrà seleccionar, 23 d’inversió i 10 de despesa corrent, amb un pressupost total de 400.000 euros.

Entre les propostes d’inversió, la majoria que trobem estan centrades en dos temes principalment: millorar l’accessibilitat de la ciutat i continuar augmentant els espais per a la pràctica esportiva, o espais socials com el Centre d’Oliver o l’Alberg caní. També trobem suggeriments per a millorar els jocs infantils dels parcs fent-los més inclusius, per a fer dels patis dels centres educatius públics de la ciutat, espais actius; la Il·luminació del carrer Balmes o més zones d’aparcaments en diferents barris. Per la part de l’esport, destaca, per exemple, construir un circuit municipal de ciclisme o esports de roda en asfalt; espais per a la pràctica del skate o un circuit per a les activitats del Club Radiocontrol Alcoi.

La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán, destaca el compromís dels ciutadans: “Després de cinc anys, els pressupostos participatius a Alcoi estan consolidats, fet que es demostra amb les múltiples propostes que les nostres veïnes i veïns han realitzat al llarg d’aquesta campanya, i amb la mobilització social que hi ha hagut per a avalar les propostes. Un sistema que estrenem enguany, els avals, i que ha donat molt bon resultat”.

Foto: Personal tècnic de l’Ajuntament durant l’estudi de la viabilitat tècnica i econòmica de les proposades | Ajuntament Alcoi

Advertisements

Send this to a friend