Mor l’actor i director teatral alcoià Pep Cortés

El món de les arts escèniques està de dol. Ahir va morir a Barcelona l’actor i director teatral alcoià Pep Cortés. Tenia 74 anys d’edat i portava alguns dies ingressat en un hospital.

Pep Cortés es va iniciar en el món del teatre en el col·legi Salesians a través del grup Evohe, en el qual ja va provar com a director. Va pertànyer a la Cassola, des d’on va fer el salt al terreny professional. Amb ‘Qui vol un miraclet’, de Dario Fo, es va mantindre durant cinc anys en cartellera i va representar l’obra, al costat de Raúl Torrent, per tota Espanya. Ha participat en infinitat de muntatges teatrals a Catalunya i la Comunitat Valenciana.

A la seua ciutat natal, de la qual mai es va desvincular, va tornar per a crear la companyia La Cassola, que més tard donaria lloc a encara en actiu La Depedent.

Ha sigut actor de sèries en Canal 9 com ‘Heència de sang’, ‘Va unir Musical Da capo’ i ‘Senyor retor’. També en TV3, on va aparéixer en ‘El cor de la ciutat’ o ‘Infidels’. A nivell estatal se li ha vist en la pantalla petita en sèries com a ‘Hospital Central’ i ‘Explica’m’, entre altres.

Ha obtingut prestigiosos guardons . És el cas del de millor actor de la Generalitat Valencina 1992 per ‘Estimat mentider’. A Catalunya se’l va reconéixer amb el premi de la crítica en 1989 per ‘La força del costum’. Ha intervingut en pel·lícules: ‘Tots a la presó’ de Berlanga; ‘Són de mar’, de Bigas Lluna o ‘L’embruixament de Sanghai’, de Trueba.

Com a director va estar, entre altres, al capdavant e ‘Terentius’, de Juanjo Prats; ‘Ra-ta-ta-tà’ de Ximo Llorens i Miquel Peidro; ‘Què fem de la mare?’ o recentment ‘Els dies de la nit’, obra representada per Neus Agulló i tomás Mestre a la fi del mes novembre a Alcoi dins de la Mostra de teare Amateur.

Advertisements

Send this to a friend