Les obres dels centres Romeral i Sant Vicent arrancaran al gener

En els pròxims mesos donaran inici tres de les obres previstes dins del Pla ‘Edificant’ de la Generalitat a Alcoi en tres centres escolars de la ciutat.

L’Ajuntament ha donat a conéixer la data d’arrencada dels treballs del CEIP Romeral, CEIP Sant Vicent i Horta Major. En el cas dels dos primers centres esmentats, les obres començaran el mes vinent de gener, encara que els seus terminis d’execució són diferents. D’altra banda, en Horta Major, l’inici de les obres s’ha fixat per a maig, ja que s’ha decidit esperar que passe l’època hivernal, ja que les millores que es duran a terme són el canvi de les calderes i instal·lació de gas. Amb aquesta decisió, l’objectiu és evitar problemes en la calefacció durant els mesos de fred.

TREBALLS I TERMINIS
En el Romeral, els treballs consistiran en la creació d’una aula de professors que comptarà amb tres parts: una sala de reunions, una zona de office-menjador i una sala de presentacions amb escenari i lavabo, també es cobrirà una part de la pista exterior, encara que es prepararà per a cobrir-la totalment en un futur, ja que actualment, l’edificabilitat de l’edifici no permet fer-lo al complet. Encara que aquestes obres comencen al gener, també forma part del projecte de millora del Romeral el canvi de la caldera de gasoil a gas, i aquesta actuació en concret es produirà al maig pel mateix motiu que en Horta Major.

En Sant Vicent, les obres començaran també al gener i consistiran, entre altres, en el canvi de finestres. Durant el temps que s’estiguen duent a terme els treballs de fusteria, és a dir, un dia o dos per aula, aqueixes classes es traslladaran a l’actual biblioteca. A més, també es crearà un magatzem per al material esportiu i una nova biblioteca.

En el cas dels projectes de Sant Vicent i Horta Major, el termini d’execució dels treballs és de dos mesos, mentre que en el Romeral és de huit mesos.

INVERSIÓ TOTAL
El Pla ‘Edificant’ invertirà en total en els centres alcoians més de 12 milions d’euros. D’aquesta quantia, 728.741,93 euros pertanyen als projectes de Sant Vicent (302.162,26 euros), del Romeral (296.661,75) i de Horta Major (129.917,92). En els tres casos, l’import de l’adjudicació final ha sigut inferior al previst en la licitació.

Fins al moment, i des que es va anunciar en 2017 aquest pla de la Generalitat, a Alcoi només s’havia intervingut en el CEIP Miguel Hernández amb la instal·lació de dues marquesines als patis.

L’objectiu del Pla ‘Edificant’ no és un altre que posar al dia les infraestructures dels centres educatius públics valencians i amb aqueixa intenció, l’Ajuntament d’Alcoi ha anat presentant els projectes pertanyents als diferents col·legis i instituts, sent una de les obres més importants la de l’IES Andreu Sempere, que consistirà en l’adequació i remodelació completa, el projecte de licitació de la qual va ser aprovat a l’octubre per la Junta de Govern del consistori alcoià.

D’altra banda, les millores de l’Escola Oficial d’Idiomes i el CPEE Tomàs Llàcer ja es troben en procés d’adjudicació.

En el cas de el IES Cotes Baixes i l’IES Pare Vitòria, van ser els dos últims centres a presentar la seua memòria valorada, per la qual cosa encara estan a l’espera de l’aprovació per part de la Conselleria per a poder iniciar el procés administratiu previ. A Cotes Baixes es pretén construir un nou edifici per a aules taller i en el Pare Vitòria, demolir la sala d’actes, construir un gimnàs i adequar espais de la segona planta.

Foto: El col·legi Romeral serà un dels beneficiats de Pla ‘Edificant’ | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend