Els tècnics analitzen 61 propostes participatives amb un pressupost de 400.000 euros a Alcoi

El procés dels pressupostos participatius continua en marxa i després de la presentació de propostes i l’anàlisi dels avals, els tècnics municipals estan analitzant la viabilitat tècnica i econòmica de les 61 propostes finalistes.

En total, i mitjançant el sistema telemàtic, en les urnes o en els tallers participatius, s’han presentat 481 propostes.

Cal recordar, que les que es realitzen online o en les urnes, necessitaven un mínim de 50 avals cadascuna per a seguir avant en el llistat dels possibles projectes, no obstant això, les 10 extretes dels tallers participatius, són finalistes directament, mancant l’anàlisi dels tècnics.

De totes les propostes, hi ha hagut 47 que s’han unificat perquè guardaven relació i s’ha aconseguit que compten amb més de 50 avals sumant les que tenien cadascuna d’elles.

La quantitat per a l’edició dels pressupostos participatius de 2020 és de 400.000 euros, dels quals 320.000 aniran destinats a propostes d’inversió, i els 80.000 restants, a propostes de despesa corrent.

Amb llista definitiva de les propostes finals es realitzarà una votació del 9 al 22. Els resultats es coneixeran abans del 31 de gener.

De les propostes, els àmbits d’elles són molt variats, i van des d’equipament de parcs i jardins a campanyes educatives o propostes d’activitats socioculturals.

Algunes de les idees finalistes que més avals tenen són: adequar més zones d’aparcament en diferents zones d’Alcoi, construir un circuit municipal de ciclisme o esports de roda en asfalt, establir una línia autobús fins al poliesportiu en horaris de vesprada, posar pediatra de guàrdia, caps de setmana i festius, actuar en la infraestructura de l’alberg caní municipal o eliminar els cants quadrats al carrer Periòdic Ciutat, Caseta Mascarelles i carrer La Salle, entre altres.

De les 10 propostes dels tallers participatius, destaca la petició de millorar l’accessibilitat del Àgora i de tot el carrer Sant Rosa, així com una campanya i projecte contra la soledat de la gent gran i l’estudi i millora de les irregularitats de l’empedrat del centre històric.

Foto: Façana de l’Ajuntament d’Alcoi

Advertisements

Send this to a friend