La ASJ cerca alternatives per a col·locar cadires en Plaza d’Espanya

L’habitual plataforma per a col·locar cadires i que se situa en la Plaça d’Espanya per a veure l’Entrada de Moros i Cristians no estarà en La Safata l’any vinent. Una nova normativa impedeix el seu ús ja que, basant-se en ella, els tècnics municipals no avalen ni autoritzen el seu ús pel seu estat i falta de seguretat.

L’edil de Festes, Carol Ortiz, assegura que la Associació de Sant Jordi (ASJ) ja tenia coneixement d’aquesta situació, perquè “els tècnics ja van avisar que per a l’any que ve no es podria usar”. La ASJ ha sol·licitat recentment un informe sobre aquest tema, i des de l’Ajuntament se’ls va remetre la negativa a l’ús d’aquesta plataforma, que és propietat municipal, l’ús de la qual s’ha cedit de manera “gratuïta” al Casal per a les Entrades any rere any.

Ortiz explica que la plataforma que s’ha usat fins a aquest mateix any i que a partir de 2020 no es podrà utilitzar per la normativa que entrarà en vigor no es rehabilitarà, si no que es prescindirà d’ella i que de moment, des del Consistori no s’ha considerat la possibilitat d’adquirir una nova “perquè només s’usa quan se li cedia a la Associació per a l’Entrada”, detalla l’edil responsable de Festes.

Per part seua, la ASJ, que va rebre l’informe desfavorable dijous passat, ha mogut fitxa sobre aquest tema i aquest dilluns va estar fent proves en la Plaça d’Espanya, en la zona en la qual s’instal·la la plataforma, per a comprovar la visió des de les cadires i quantes places es podrien cobrir tenint en compte el desnivell d’aqueixa zona. Així, es van emportar fins al lloc 300 cadires, que es van anar col·locant en diferents punts, ja que el desnivell no és el mateix en tota aqueixa part de la Safata.

El ponent de cadires de la ASJ, Raúl Ponsoda, explica que “a mitjan gener ixen a la venda les localitats d’abonats” i que per aquest motiu, han d’actuar amb molta rapidesa i trobar una alternativa viable a la plataforma .

Després dels tantejos, seria possible situar una zona amb tres files de cadires (on hi ha més desnivell) i quatre en l’altra, que és la pròxima a la Tourist Info.

Ponsoda al·lega que d’aquesta forma sí que podrien donar servei als abonats, mentre que per a la zona posterior de les files de cadires, s’ha de realitzar un estudi de viabilitat per a “veure què fer”. El ponent destaca que la ASJ es troba davant una “situació nova” i que han d’analitzar-la bé.

L’habitual plataforma proporcionava 1.306 localitats, una xifra que es reduirà notablement en el cas que les proves del dilluns, amb 3 i 4 files respectivament, siga la definitiva, ja que la infraestructura comptava amb 10 files en tres altures diferents per a fer front al desnivell de la zona.

Foto: La Associació va estar fent ahir proves per a buscar una alternativa a la plataforma | S.G.B.

Advertisements

Send this to a friend