La millora de polígons enfronta a PSOE i PP

El pla de millora dels polígons industrials d’Alcoi torna a enfrontar a PSOE i PP. Mentre des del govern municipal destaquen la inversió de més d’un milió i mig d’euros executada durant aquest 2019, els populars plantegen canvis en la política de polígons industrials en considerar que es tracta d’un programa “sol dirigit a la rentada de cara de les zones industrials sense promoure la seua vertadera modernització”, assenyala l’edil Lliris García.

Respecte a les actuacions dutes a terme enguany, el govern detalla que s’ha construït la rotonda de l’entrada sud, s’ha realitzat l’adequació del cunetó aquest del polígon Santiago Payá, alhora que l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) ha concedit una subvenció de prop de 600.000 euros per a continuar millorant els polígons alcoians. Cal recordar que entre 2017 i 2018 es van invertir prop de tres milions d’euros, dels quals l’IVACE va aportar una mica més de dos milions i l’Ajuntament d’Alcoi, la resta. En total, 4’75 milions en tres anys, segons incideixen des del govern municipal.

En canvi, Lliris García (PP) considera que només un projecte, el de la construcció de la rotonda sud, ha contribuït a millorar de manera notable la ciutat i l’accés a àrees industrials. La resta d’iniciatives, insisteix, “no s’ajusten a les demandes reals dels empresaris o no són prioritàries”. A més, García apunta que la quantitat que percebrà Ibi enguany és similar a l’import que Alcoi va deixar perdre en el primer pla de millora de polígons: dels 3,1 milions concedits només va aconseguir executar 2,2. “La falta de gestió per part del Govern d’Antonio Francés i les restrictives condicions de les ajudes de l’IVACE han tingut conseqüències nefastes per a la ciutat”, exposa la regidora.

Finalment, l’edil lamenta que “una obra prioritària i demandada pels empresaris és la rotonda nord i ni si vulga s’ha plantejat realitzar-la, a pesar que l’Ajuntament té el projecte redactat”.

Foto: La rotonda nord és per al PP un projecte clau que no s’ha executat

Advertisements

Send this to a friend