La Mitja Marató presenta importants novetats per a aquesta edició

La Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros (MMUA) continua fent passos per a convertir-se en tot un referent de l’atletisme popular de l’interior a la nostra província. El seu recorregut per bona part del patrimoni històric de la nostra ciutat no sols és un dels seus grans atractius, enguany incorpora algunes novetats bastants significatives, com la medalla de ‘finisher’ i una sèrie de xarrades la vesprada anterior orientades cap a l’atleta popular, sense oblidar l’aportació dels grups d’animació, que la situen en una de les carreres més animades de la Comunitat Valenciana.

Aquesta setmana, en la seu d’Unió Alcoiana Segurs, principal patrocinador de la prova que va camí de la seua novena edició, es donaven a conéixer algunes de les novetats que acompanyaran la carrera del pròxim diumenge 15 i des de l’organització s’animava a tots aquells indecisos a participar, ja que aquesta setmana s’acaben els descomptes.

Més participants

A dues setmanes de la celebració de la MMUA, són 1.200 els inscrits, la qual cosa representa uns 200 més que en la passada edició a aquestes dates, amb el que des del Club Atletisme Alcoi no es descarta superar els 1.609 participants de 2018, ja que segons explica David Miró, director de la carrera, “un important nombre d’inscripcions es fan en aquestes dues setmanes i fins i tot en els dies previs a la prova, encara que serà difícil aconseguir els 2.000 inscrits, xifra amb la qual tancaríem la participació. Seria fantàstic però està molt complicat, no perquè no hi ha corredors, sinó perquè hi ha una saturació excessiva de carreres en el mercat”.

Entre les novetats que presenta aquesta edició, s’ha modificat el disseny de la samarreta commemorativa, que és tèrmica, a més per primera vegada s’inclou una medalla de ‘finisher’, una petició habitual del corredor participant, que ara sí que tindrà el record en cas d’haver completat tota la distància, en qualsevol de les quatre modalitats que proposa la MMUA.

Samarreta per als xicotets

El programa de la prova torna a incloure la Micromarató per als més xicotets, després de la seua presentació l’any passat. Hauran carreres adaptades a cada edat que se celebren abans de la prova d’adults. Des de l’organització es mostren molt satisfets per la resposta obtinguda durant la labor desenvolupada per tres components del Club Atletisme Alcoi, visitant diversos centres escolars de la ciutat i realitzant inscripcions ‘in situ’. De la mateixa manera que els participants en la carrera d’adults, els xiquets que córreguen la Micromarató tindran una samarreta com a record amb un disseny pròpia, que també serà tèrmica.

Circuit més ràpid

Una altra novetat rellevant és el canvi del recorregut en tres punts del traçat, amb el qual no sols millorarà el trànsit paral·lel a la carrera a l’hora d’agafar el vehicle des de l’Eixample a la Zona Nord, sinó que a nivell competitiu s’eliminen tres corbes, amb el que això suposa per a tot aquell que prenga l’eixida pendent del crono.

S’elimina un tram d’uns 250 metres en l’Avinguda de la Hispanitat, amb la qual cosa ara la carrera connecta amb *Entenza en arribar a la Plaça Al Azraq per Mestre Laporta. Aqueixa distància perduda es recuperarà en el gir de Santa Rosa, que es farà ara en la rotonda d’Oliver, de la mateixa manera que en arribar al pont de Sant Jordi la carrera s’allarga uns metres fins davant de la porta de l’església. Aquells que aconseguisquen un trofeu en qualsevol de les quatre modalitats de la MMUA –Mitja, Quart de Marató, Relleus i Marxa–, no rebran enguany el popular caragol, sinó un trofeu en metacrilat, en el qual destaquen les lletres en gran de les inicials de la prova.

David Miró va ressaltar la importància de l’animació, amb quinze punts repartits al llarg del recorregut, en els quals els runners trobaran a grups cantant, ballant o simplement donant ànims. “No m’equivoque molt en dir que, excepte la Marató de València, on compten amb l’ajuda de les associacions falleres, serem la carrera més animada de tota la Comunitat”.

Send this to a friend