Canvis en el projecte obliguen a tornar a licitar l’obra del Molinar

Una sèrie d’imprevistos sorgits durant l’inici de les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica dels Solers, en l’extint conjunt fabril del Molinar, han obligat no sols a paralitzar l’actuació que anava a convertir aquestes ruïnes industrials en un centre d’interpretació de la indústria alcoiana, sinó que l’Ajuntament no tindrà més remei que traure a licitació de nou el projecte, incorporant les modificacions que siguen necessàries.

El problema ara és que aquest retard compromet l’ajuda de més de mig milió d’euros que havia obtingut Alcoi per a finançar aquesta obra, una trava que el govern municipal espera poder salvar amb èxit, ja que segons ha confirmat l’alcalde a aquest periòdic, la intenció és agilitar els tràmits per a traure de nou a concurs l’obra abans que acabe enguany.

L’alcalde Toni Francés aclareix que són dos els imprevistos sorgits que han motivat la paralització de les obres. D’una banda, s’han detectat deficiències en l’estabilitat del talús que dóna a l’extinta indústria, i per un altre, també existeix la necessitat de consolidar, per seguretat, la façana del Molí Antic de Ferro, confrontant a la fàbrica dels Solers. “Són dues actuacions necessàries que han d’incorporar-se al projecte i per això hem hagut de rescindir l’actual contracte, es redactarà de nou el projecte i l’obra es licitarà una altra vegada”, incideix Francés, que lamenta el contratemps, alhora que destaca la necessitat de treballar amb celeritat per a no perdre la subvenció concedida.

Precisament el Partit Popular ha criticat la gestió del govern municipal en relació a aquest projecte, acusant-lo de mala planificació. I és que el seu portaveu, Quique Ruiz, no entén “com els problemes tècnics sorgeixen als pocs mesos de l’inici d’unes obres anunciades des de gener de 2018 i que haurien d’haver finalitzat, segons el termini inicial, l’abril passat. És evident que la planificació ha fallat, perquè tant els accessos com la deterioració dels edificis era una de les complicacions de l’obra”, assenyala Ruiz.

El portaveu del PP adverteix que l’empresa adjudicatària va ser la que va presentar l’oferta més baixa, un 19% per davall del pressupost inicial. “Aqueixa oferta, a més, va ser la pitjor valorada pels tècnics. Estem davant un nou exemple de les conseqüències de la política low cost del govern d’Antonio Francés”, ressalta Ruiz.

El regidor confia en “la gran diligència dels tècnics de l’Ajuntament” per a aconseguir ajustar-se als terminis i no perdre l’ajuda europea. En aquest sentit, recorda que caldrà executar les obres abans del mes de maig de 2020, data límit per a justificar el projecte i obtindre els 500.000 euros de fons europeus compromesos. Per això Ruiz demana la “màxima agilitat al govern”.

Advertisements

Send this to a friend