L’Ajuntament d’Alcoi duu a terme actuacions per al control de la processionària

L’Ajuntament d’Alcoi, ha dut a terme diverses actuacions per al control biològic de la processionària durant aquests mesos.

Dins d’aquest control es van col·locar a l’estiu 34 diferents punts de la ciutat per a capturar als mascles, dels quals es van capturar 287 exemplars. Des del consistori es destacada que per la captura de cada mascle s’evita l’aparició de 500 i 1.000 erugues, per la qual cosa la xifra de prevenció ascendeix a més de 200.000 erugues.

D’altra banda, en l’última setmana del mes d’octubre i la primera de novembre, s’han dut a terme actuacions preventives i de control en 29 zones en les quals hi ha presència de pins. Aquestes han consistit en polvoritzacions en la copa dels pins amb un tractament amb insecticides biològics de baixa toxicitat per a persones, ocells i mamífers, però efectiu per al control de la plaga de processionària. A més, s’ha realitzat endoterapia, que se executa amb la injecció en el tronc del pi de matèria activa insecticida.

L’Ajuntament ha remés requeriments als propietaris de les zones privades perquè actuen amb celeritat, ja que en aquests llocs, el consistori no actua, al no ser municipal.

Foto: S’han dut a terme polvoritzacions en diferents punts

Advertisements

Send this to a friend