L’IVAM CADA Alcoi acull demà i el dijous les II Jornades de Famílies i Addiccions

Les noves tecnologies juguen un paper important en l’entreteniment dels més xicotets, ja que els mòbils, les tablets o la televisió, són un dels recursos més emprats.

Aquest ús comença a una edat molt primerenca, la qual cosa pot generar “conseqüències en el desenvolupament”, tal com s’afirma des de l’organització de les II Jornades de Famílies i Addiccions, el tema de les quals és el ‘Impacte de les pantalles en els nostres fills/filles’.

L’elecció del tema de l’addicció de les pantalles es deu, en part, al fet que gran part dels casos que arriben a la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) es deuen al “abús i al mateix temps que es dediquen a les noves tecnologies”.

Les jornades, que se celebraran demà i el dijous en la Sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi, unifiquen aquesta temàtica i van dirigides a joves, amb una conferència impartida pel psicòleg i director de l’Institut Psicològic de Catalunya, Marc Masip, expert en addiccions a les noves tecnologies; i també als pares, als qui se’ls explicaran els riscos de les pantalles i com aquestes poden afectar el desenvolupament dels xiquets de 0 a 3 anys al no tindre la maduració cerebral suficient.

Un total de quatre ponents, especialitzats en la matèria, intervindran en aquestes jornades, que són obertes i gratuïtes a tota persona interessada, però especialment, s’espera la presència de pares i de professionals.

El dijous es presentarà la campanya ‘Zero pantalles 0 a 3’, nascuda a Manacor i que alerta dels perills de l’ús de les pantalles en els més xicotets.

Tota la programació fent clic ací.

Foto: Les pantalles s’han convertit en el nou entreteniment dels més xicotets | Gema MM

Advertisements

Send this to a friend