Culmina una nova edició de la Setmana de la Ciència

El Campus d’Alcoi de la UPV va tancar ahir una nova edició de la Setmana de la Ciència, que enguany ha tingut com a protagonistes a cinc dones, encarregades de les diferents conferències impartides i que han tractat, des de la creativitat i ciència en una cuina, fins a la neurociència, passant per l’arqueologia i la intel·ligència artificial.

La professora del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Flora de Pablo, va ser l’encarregada el dilluns d’obrir el cicle de conferències de la Setmana de la Ciència, que va prosseguir el dimarts amb Heloïse Vilaseca, qui va parlar sobre les similituds d’una cuina i un laboratori, ja que en tots dos llocs es combinen intuïció, imaginació, innovació, arrels i investigació.

Rosa Casafont, en l’IVAM CADA Alcoi, va protagonitzar la jornada del dimecres, amb la seua dissertació sobre que actualment, des de la Neurociència, es defineix la ment com una entitat complexa i enigmàtica.

El dijous va ser el torn de la Llicenciada en Prehistòria i Arqueologia, Leonor Peña-Chocarro, qui va reflexionar en la ponència sobre el passat de l’espècie humana, i particularment, sobre l’alimentació (vegetal) entesa com a motor de la vida, l’economia i la cultura.

La Doctora en Intel·ligència Artificial, Aurelia Bustos, va explicar ahir com les noves tècniques d’Intel·ligència Artificial poden aplicar-se en la investigació mèdica i com aquestes transformaran la medicina actual.

Foto: Rosa Casafont durant la seua ponència en l’IVAM CADA Alcoi. | Campus Alcoi UPV

Advertisements

Send this to a friend