El PP denuncia que el pla pilot de pisos socials ha quedat desert

El PP denuncia que el projecte per a construir 30 habitatges socials en règim cooperatiu entre els carrers de Donya Amalia i Echegaray “s’ha quedat en res”. I és que el concurs ha quedat desert, segons explica la regidora Amalia Payá, que lamenta el fracàs de la iniciativa. L’edil reclama al govern municipal que abandone l’el que qualifica com a “política ficció” en l’àrea d’habitatge. “Anuncia projectes que sonen molt atractius, encaminats a col·lectius desfavorits, però que finalment acaben en res”, assenyala Payá.

L’alcalde va anunciar al gener, tal com recorden els populars, la construcció d’un bloc social de 30 habitatges en un solar situat entre els carrers de Donya Amalia i Echegaray. El projecte formava part d’un pla pilot de la Generalitat per a cedir a cooperatives sense ànim de lucre sòl en el qual promocionar, construir i gestionar habitatges protegits. En el cas d’Alcoi, la iniciativa s’havia de desenvolupar sobre un solar de 667 metres quadrats cedit per la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha).

A preguntes del PP, el govern local “ha reconegut que cap cooperativa ha optat a executar aquest projecte”. Amalia Payá apunta que el Evha ja va haver d’ampliar el termini per a les ofertes d’aquest pla, que va passar de finals de l’any passat a febrer de 2019. Segons el parer de l’edil, és “una irresponsabilitat generar expectatives amb anuncis que després són sistemàticament incomplits”. Payá apunta que els beneficiaris dels habitatges eren persones amb rendes baixes i que almenys la meitat dels socis de les cooperatives havien de ser víctimes de violència masclista, majors de 60 anys o menors de 35.

“Estem comprovant que aquest tipus de polítiques resulta altament ineficaç, perquè intenta implicar molts col·lectius als quals finalment no ofereix una resposta real per a accedir a un habitatge digne”, assenyala l’edil, qui recorda que el fracàs d’aquest pla s’uneix al recentment denunciat pel PP de lloguers socials d’habitatges per a joves.

Foto: Foto del solar on s’anaven a construir habitatges, facilitada pel PP

Advertisements

Send this to a friend