La UNDEF aconsegueix rebaixar 12 euros per quilo de pólvora per als trets d’arcabusseria

La Unió Nacional d’Entitats Festeres (UNDEF) continua treballant per a aconseguir que la pólvora puga ser emprada amb total normalitat en els trets que organitzen gran quantitat de poblacions durant la celebració de les seues Festes de Moros i Cristians. La institució, que presideix la contestana Pepa Prats, ha mantingut contactes en les últimes setmanes amb el polvorí d’Albacete de cara al fet que el subministrament estiga garantit per a tots els municipis en vista als pròxims anys.

A més aquestes reunions que ha mantingut la UNDEF han donat els seus fruits i s’ha aconseguit una rebaixa del preu de la munició d’aproximadament 12 euros. D’aquesta forma el material explosiu costarà a partir de l’1 de desembre d’enguany 30 euros més IVA, una quantitat que suposa una rebaixa considerable després que la pólvora incrementara el seu preu en més d’un 50% abans de l’estiu.

La mateixa Pepa Prats valora positivament que s’haja aconseguit aquest acord amb el citat Polvorí d’Albacete i remarca que durant aquesta setmana hi haurà una nova trobada per a tancar el contingut del mateix “l’important és que el preu de la pólvora baixarà i, encara que el preu no serà el mateix que els festers pagaven abans del mes de maig, l’increment és suau ja que només suposarà uns sis euros més”, destaca la dirigent de la UNDEF.

A més Prats avança que en aquesta pròxima reunió es concretarà la possibilitat que el polvorí puga subministrar la pólvora negra a cada població per mitjà de contractes directes “fins ara les entitats festeres compraven la pólvora després de rebre l’autorització de la Subdelegació del Govern i amb aquesta mesura, les condicions de la qual estan per definir, s’aconsegueix que el subministrament estiga garantit i que no ocórreguen situacions com les que van passar a la primavera en quedar-se algunes poblacions sense poder disparar a causa de l’accident ocorregut a la fàbrica d’Alemanya”, detalla.

Indicar que amb aquests avanços la UNDEF fa un pas més a atendre les demandes del món de la Festa en relació a la pólvora, unes reivindicacions que també es concentren en els aspectes relacionats amb suavitzar la normativa per a així assegurar la pervivència d’uns actes que donen singularitat a les Festes de Moros i Cristians de cada municipi.

Foto: Festers de Cocentaina, durant el Tret davant el Palau Comtal | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend