L’Ajuntament planteja un estudi sobre trànsit i aparcament previ als canvis

L’Ajuntament busca donar solució a les noves situacions que plantegen les mesures que s’adopten en matèria de mobilitat a la ciutat, com la proposta per a convertir en zona de vianants gran part del barri antic d’Alcoi, un projecte que tal com va avançar aquest periòdic la setmana passada, el govern municipal pretén posar en marxa al llarg de 2020. Aquest projecte, sens dubte, requerirà de canvis en el trànsit rodat i a nivell d’aparcament, per la qual cosa al mateix temps que es redacte la proposta per a la conversió en zona de vianants de carrers, està previst realitzar un estudi de mobilitat referent a cara a condicionar aquestes actuacions als resultats de l’estudi.

Cal tindre en compte qüestions com els moviments del trànsit rodat i els canvis experimentats en els últims anys, per exemple amb la posada en funcionament del pont Paco Aura, que ha modificat l’accés al Centre de la ciutat, connectant a més la Zona Nord amb el propi centre històric i la Zona Alta. Una via alternativa al trànsit a través de l’Eixample que, segons explica el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, rep actualment una gran afluència de vehicles i, per aquest motiu, “volem analitzar que efectes comportaria de cara a la conversió en zona de vianants de certs carrers del Centre”, assenyala.

I una altra qüestió important és la de l’aparcament, tema per al qual també caldrà buscar alternatives amb vista a la conversió en zona de vianants del Centre, i en aquest sentit, Martínez recorda que s’han vingut habilitant solars que han incrementat considerablement el nombre de places, alhora que es continua treballant per a ampliar l’oferta.

Foto: El carrer Sant Llorenç ha sigut objecte de diferents intents puntuals de conversió en zona de vianants | XAVI TEROL

Advertisements

Send this to a friend