Comienzan les eixides extraordinàries de la Mareta pels carrers de Cocentaina

Cocentaina ha iniciat la passada fi de semana un dels moments més esperats dins de la commemoració del V Centenari del miracle de les vint-i-set llàgrimes de sang de la Mare de Déu.

Es tracta de les eixides extraordinàries de la patrona contestana per totes i cadascuna dels carrers de la Vila Comtal, uns romiatges que han arrancat aquest cap de setmana i que es repetiran en el període d’un mes fins a finalitzar el pròxim 15 de desembre.

Indicar que en aquestes eixides la Mare de Déu serà entronitzada en les andes que es van utilitzar en les Festes Patronals des del final de la Guerra Civil i fins a l’estrena de l’actual tron camines en 1951 “són més lleugeres i han sigut sotmeses durant els últims mesos a un procés de restauració. Aquest conjunt, en el qual destaquen dos àngels sostenint a la Mare de Déu, ha sigut muntat en les andes de la Divina Pastora de la pedania de l’Alcudia i això permetrà que tot el que ho desitge puga portar a la Mareta en el seu recorregut pels carrers de Cocentaina”, explica Don Eduardo Rengel; rector de Santa María i Director Espiritual de la Piula Unió Verge del Miracle.

Assenyalar finalment que la majoria dels carrers per les quals passarà la Mare de Déu aquest passat cap de setmana han sigut engalanades per a l’ocasió pels veïns amb elements al·lusius a la patrona contestana.

Foto: El tron en el qual eixirà la Mareta pels carrers contestans ha sigut restaurat en els últims mesos

Send this to a friend