Àgora acull una nova edició del Focus Pime dijous que ve

La trobada destinada a empresaris, Focus Pime, d’enguany tindrà com a eixos principals la transformació digital i l’economia circular. Aquest esdeveniment tindrà lloc el dijous 21, a partir de les 9’30 hores en l’espai Àgora.

De moment hi ha al voltant de 60 inscrits al Focus Pime, que és gratuït, i obert a tot aquella persona vinculada amb els temes que s’aborden i que comptarà amb la presència de diversos experts.

Precisament en el Àgora es va presentar divendres passat l’edició per part de la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) Júlia Company; el regidor d’Empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi, Alberto Belda i el Director General de CEEI Alcoi-València, Jesús Casanova.

Tots ells van coincidir en la importància de la transformació digital per a les empreses, i que per aqueix motiu és un dels temes triats per al Focus Pime, al costat de l’economia circular. En aquest sentit, Company va assenyalar que “les empreses cada vegada estan més conscienciades amb el canvi climàtic” i que aqueixa és una de les raons de l’aposta per l’economia circular, en la qual, a diferència de la lineal, en lloc de “produir, utilitzar i tirar” es reutilitza el producte generat.

La directora de l’IVACE va apuntar que el Focus Pime serveix per a “parar atenció a les empreses, a les Pimes” i per a donar-los “informació i coneixement sobre la transformació digital” per a així “minimitzar les seues pors” i que coneguen també les eines amb les quals compten.

A poc a poc, i així ho reflecteix l’increment de les ajudes a empreses en aquesta matèria, el teixit industrial està sent conscient d’aquest tema. “Des de l’IVACE s’han finançat més de 100 projectes” de digitalització i en els últims anys s’han invertit per a això “1,8 milions en les empreses de les comarques”. Per a Company la transformació digital “és una necessitat” de cara al fet que una empresa siga competitiva.

La jornada arrancarà a les 9’30 hores i en la programació apareixen ponències sobre bioeconomía, Google My Business i Whatsapp Màrqueting, així com un networking, presentació de casos d’èxit d’empreses i un plenari final que tancarà l’edició de 2019 a les 13’30 hores.

Més d’una dotzena d’experts participaran en la trobada, entre ells, el fundador de Ecologing, Nicola Cerantola o el consultor de Màrqueting Online i Analítica, Álvaro Valladares.

D’altra banda, empreses com Aquareturn, Ingelia, Care Applications, Verne Group, SumamoOs i Nivell de Qualitat, també participaran en el Focus Pime.
Aquest esdeveniment empresarial està finançat per l’IVACE i compta amb co finançament europeu a través dels Fons FEDER.

Foto: Jesús Casanova, Alberto Belda i Júlia Company en la presentació del Focus Pime | XAVI TEROL

Advertisements

Send this to a friend