Turisme i Ajuntament signen el conveni econòmic del CdT

A penes quatre setmanes després de l’anunci de l’aprovació del conveni, per part del Consell, entre Turisme i l’Ajuntament d’Alcoi per al Centre de Turisme (CdT) situat a Rodes, s’he produït la signatura de l’acord.
El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, van signar el conveni el dimecres, la duració del qual és de quatre anys, per la qual cosa, les actuacions i treballs inclosos en ell haurien d’estar acabats en aqueix termini, és a dir, l’any 2022, ja que l’horitzó temporal estipulat dóna inici en 2020.

Aquest acord contempla la restauració de l’edifici del carrer Agres, número 5, la seua adequació com CdT i la gestió del propi centre.

La Generalitat destinarà, en diferents anualitats, un total de 3,5 milions d’euros al CdT, dels quals, 100.000 estan contemplats en els pressupostos de 2020, que estan pendents d’aprovació per part de les Corts.

Després de la signatura del conveni per part de Colomer i de Francés, tots dos van visitar la futura seu del CdT i també la resta de les instal·lacions de Rodes.
La formalització de l’acord suposa també el pròxim inici de les obres d’adequació, encara que encara no s’ha estipulat una data concreta.

Una vegada finalitzades les obres es podrà realitzar la cessió d’ús de l’edifici a la Generalitat i el disseny de les activitats que es duran a terme en el CdT, que cal recordar, serà l’únic de la zona de l’interior de la província d’Alacant.

Francés es va mostrar molt satisfet per la signatura del conveni, ja que suposa “l’aposta que des de l’agència valenciana de Turisme es fa per la nostra ciutat”.
Per part seua, Colomer va assenyalar que aquest acord “és un pas més en la nostra determinació de situar un centre de formació, d’innovació i acceleració empresarial lligat al turisme”.

Per al PP, “un engany”

Per al Partit Popular la signatura del conveni és un “nou engany” tenint en compte que, segons argumenta el diputat autonòmic Fernando Pastor, de la partida d’inversions dels pressupostos del Consell “han desaparegut els dos milions que havien d’invertir-se en 2020”.

Afig que la partida de dos milions s’ha substituït, en un altre apartat, per una subvenció de 100.000 destinada al CdT d’Interior a Alcoi “una quantitat insuficient, per descomptat, per a escometre les obres”. “Curiosament l’únic CdT d’Interior que apareix en els pròxims pressupostos és del de Morella”, ironitza el diputat alcoià.

Advertisements

Send this to a friend