L’Associació d’Arts Escèniques premia a Tirisiti

L’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) ha atorgat un dels seus premis al Betlem de Tirisiti i a la simbiosi La Dependent-Ajuntament d’Alcoi, que compleix el seu 30 aniversari i que manté any rere any la posada en escena d’un dels betlems més famosos amb un personatge més que carismàtic.

AVETID considera que la unió públic-privada entre el consistori alcoià i la companyia encarregada de donar vida als personatges aconsegueix mantindre “viu un retaule de titelles de finals del segle XIX, amb una repercussió i afluència d’espectadors importantíssima”.

Aquesta entitat també ha destacat, a l’hora de parlar del Betlem de Tirisiti, la declaració de Bé d’Interés Cultural Immaterial per la Generalitat amb la qual compta aquest betlem, així com considerar-la “una mostra singular del teatre popular de marionetes dempeus i vareta, que constitueix una de les ofertes més atractives i originals del nostre període nadalenc”.

El lliurament dels guardons serà el dilluns, en el Palau de Cervelló de València, i entre ells, estarà el Betlem de Tirisiti.

CAMPANYA DE FUNCIONS

D’altra banda, el Betlem de Tirisiti ja ha iniciat el període de reserves de les funcions per als col·legis, i a la fi d’octubre, ja comptaven amb més de dos centenars.

La campanya general oberta al públic serà del 20 de desembre al 5 de gener i la venda de localitats s’obrirà el 19 de desembre. Prèviament, s’han organitzat funcions extraordinàries obertes els dies 30 de novembre, i 7 i 14 de desembre.
El Betlem de Tirisiti va tancar la campanya de 2018 amb l’assistència de quasi 32.000 espectadors.

Send this to a friend