Educació Mediambiental instal·laran compostadoras en els centres escolars de Banyeres

El Consorci de Residus ‘Crea’ oferirà, a través de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, la possibilitat d’instal·lar compostadoras en els centres escolars de la població. Es tracta d’una activitat d’educació mediambiental i acadèmica que permetrà la gestió ‘en origen’ dels bioresidus que es generen en els centres educatius.

La iniciativa possibilitarà treballar amb l’alumnat valores com la sostenibilitat i l’economia circular.

LES COMPOSTADORAS
El projecte preveu proporcionar compostadoras comunitàries de 300 litres de capacitat preparades per a processar 250 kg de residus al trimestre.

Per a la recollida selectiva en les diferents dependències dels centres es proporcionaran poals i bosses compostables. També se subministrarà material didàctic, mitjans tècnics i assessorament.

La duració del projecte és de dos anys i el pressupost que té el Consorci per a desenvolupar-lo és de 81.000 euros. La iniciativa s’emmarca dins del ‘Pla d’Impuls al Medi Ambient en el sector de Residus’ del Ministeri per a la Transició Ecològica.

La previsió és que la campanya es pose en marxa a principis de l’any que ve. Per això, a través del consistori, s’informarà de tots els detalls als centres educatius que estiguen interessats.

Foto: El CEIP Alfonso Iniesta és un dels col·legis que hi ha en Banyeres

Send this to a friend