L’Associació Alcoi Industrial inaugura una exposició sobre la fabricació dels Teixits de Calada

El Grup de Treball “Museu” de l’Associació Alcoi Industrial inaugura demà l’exposició ‘Cap al Museu d’Història Industrial. Exposició de telers i elements per a fabricar els Teixits de Calada’ a la Sala Ramón Castañer del Cercle Industrial d’Alcoi.

Aquesta mostra, oberta al públic fins al 28 de novembre, té com a objectiu exposar i documentar de manera didàctica els coneixements tecnològics territorials generats antigament.

L’exposició compta amb una mostra de diferents telers i expositors explicatius acompanyats d’imatges i fotografies, a més d’una presentació audiovisual que mostra el procés de teixiduria. Rafael Juliá, mestre teixidor de Benilloba, ha sigut l’encarregat de cedir la majoria dels materials que es presenten en aquesta exposició.

La visita d’escolars serà de 10 a 13h entre setmana amb un guia especialitzat explicant els diferents elements exposats. El públic en general podrà visitar aquesta mostra els dissabtes al matí, de 10 a 13h i totes les vesprades de 17 a 20h.

Alcoi Industrial pretén crear un gran espai museístic en el qual queden exposades les especialitats industrials presents a Alcoi al llarg de 270 anys d’història industrial.

Foto: Un dels telers que formaran part de l’exposició | Ricardo Marín

Send this to a friend