Alcoi progressa cap a la declaració d’Àrea Industrial Avançada

Els polígons d’Alcoi, tal com ha vingut informant aquest periòdic, estan impulsant de la mà de l’Ajuntament i a través de FEDAC, la Federació d’Empresaris d’Alcoi i Comarca, la declaració d’aquesta zona com a Àrea Industrial Avançada, una qualificació per als polígons alcoians que repercutirà positivament a diversos nivells, permetent dur a terme la promoció exterior, accedir a bonificacions fiscals i tindre preferència a l’hora de sol·licitar noves infraestructures en considerar-la com a zona preferent d’actuació per a la Generalitat, entre altres avantatges que comportaria la citada declaració.

La setmana passada la Cambra de Comerç d’Alcoi va acollir una reunió en la qual van participar representants de FEDAC, l’Ajuntament i la pròpia Cambra, i que va comptar amb l’assistència de la directora general d’Indústria de la Generalitat, Empar Martínez. Aquesta trobada va servir per a abordar temes relacionats amb la nova llei d’Indústria i, en particular, la sol·licitud que s’ha tramitat per a la declaració d’Alcoi com a Àrea Industrial Avançada.

En la reunió van parlar dels tràmits a realitzar per a aconseguir la qualificació, com és la constitució d’una Entitat de Gestió i Modernització (EGM), requisit indispensable per a aconseguir la declaració. El polígon Cotes Baixes ja fa prop de 40 anys que està constituït com a associació empresarial i ara té interés a establir-se com EGM, per la qual cosa des de el polígon estan treballant ja de fa temps en aquests tràmits, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Cotes Baixes és l’únic polígon industrial d’Alcoi que per superfície podria accedir a obtindre aquesta declaració, si bé sobre la taula també està la possibilitat que altres àrees com Santiago Payá, El Clergue, Sant Benet i Beniata, puguen conjuminar esforços en un futur per a sol·licitar aquesta classificació conjuntament.

La reunió de la setmana passada suposa, per tant, avançar en la tramitació de la declaració i aconseguir el suport de l’administració autonòmica.

Foto: Reunió que va tindre lloc la setmana passada en les instal·lacions de la Cambra de Comerç d’Alcoi

Advertisements

Send this to a friend