Anuncien un ambiciós pla per a convertir en zona de vianants el Centre

El projecte plantejat per a la reurbanització del carrer Sant Francesc i les places de la Creu Roja i Ramón y Cajal, creant un corredor per als vianants des de la Glorieta fins a la Plaça de Dins, ja avançava les pretensions del govern municipal en la seua aposta per la conversió en zona de vianants de tot el Centre d’Alcoi. Una proposta que porta anys sobre la taula, ja que hi ha una part de la ciutadania que la demanda, tant del costat dels veïns com del sector comercial i hostaler.

Amb tot, des del govern municipal estan decidits a abordar una qüestió que cada vegada que torna a l’actualitat ho sol fer embolicada en polèmica, i l’alcalde Toni Francés anuncia la seua intenció de dur a terme un ambiciós pla per a convertir en zona de vianants el barri antic de la ciutat, basant-se en criteris de “sostenibilitat” i de cerca de “noves oportunitats de negoci”.

L’objectiu és que d’ací a la fi d’any existisca un primer esborrany amb una proposta i, segons avança el regidor de Mobilitat Jordi Martínez, ja s’estan realitzant reunions de l’equip redactor del projecte, format per tècnics municipals i d’un estudi d’arquitectura extern. Martínez explica que es volen establir tres àrees o àmbits d’actuació que abasten l’entorn de la plaça d’Espanya i els carrers Sant Nicolás i Sant Llorenç, d’una banda; la zona de la Universitat amb el carrer Joan Cantó i adjacents, per un altre; i ja en una tercera fase s’estudiaria com convertir en zona de vianants l’àmbit de la *Placeta del Fossar, Museu Arqueològic i Jutjats.

L’edil aclareix que es troben encara en un estadi inicial del projecte, tenint en compte que el treball ara és de caràcter tècnic, i que després de la fase d’estudi i delimitació de les àrees, i una vegada compten amb una proposta definida, es buscarà donar participació a la ciutadania a través de la Mesa del Centre, on estan representats veïns i agents econòmics. No obstant això, incideix en què volen treballar amb rapidesa per a calendaritzar les fases del pla i tindre llest l’avantprojecte a la fi d’any, alhora que destaca la necessitat d’estudiar la compatibilitat amb el servei d’autobús, aprofitant a més la finalització del contracte en 2020.

Advertisements

Send this to a friend