El PP denuncia “l’escassa” inversió a Alcoi del Consell

Els pressupostos de 2020 de la Generalitat han generat la crítica del Partit Popular ja que consideren que la inversió a Alcoi és “escassa”. La denúncia va arribar ahir en paraules del diputat autonòmic Fernando Pastor i el portaveu popular a la ciutat, Quique Ruiz. Tots dos es van mostrar molt descontents pels diners que es destinarà a la ciutat l’any vinent.

El PP va fer referència a diversos temes importants per a Alcoi com el CEEM, l’hospital Verge dels Lliris o la línia de tren. En el primer cas, els pressupostos de 2020 no contemplen cap partida a diferència dels 490.000 euros que apareixien en els pressupostos de 2017. “Aquesta absència torna a generar dubtes sobre el futur d’aqueix edifici que l’alcalde es va comprometre a obrir en 2015 i Mónica Oltra en 2016”, va afirmar Ruiz.

Quant a l’hospital, el Consell contempla 1.200.000 euros per a la reforma de cada al pròxim any, una quantitat que s’ha vist reduïda en els pressupostos dels últims anys, a partir de 2017, quan hi havia previstos 2.640.000 euros. El PP ha mostrat el seu rebutge a aquesta “retallada” i Pastor considera que “el PSOE i Compromís diuen una cosa a Alcoi però després a València no compleixen i deixen fora del pressupost projectes importants per als serveis públics de la ciutat”.

La millora de la línia de tren Alcoi-Xàtiva, una de les reclamacions més destacades tampoc apareix en els pressupostos, segons denuncien.

El PP va qualificar de “desagradable novetat” l’aparició de 100.000 euros per al Centre de Turisme (CdT) a Rodes, de la totalitat de 3.510.00 euros consignats al projecte. En aquest sentit, el portaveu popular va instar al govern de Toni Francés “que explique la retallada en la inversió del CdT”.

Pastor va concloure la denúncia pels pressupostos afirmant que “la voluntat d’inversió per part del PSOE, Compromís i Podemos és nul·la, la qual cosa genera frustració davant el desenvolupament de projectes molt necessaris per a la ciutat”.

Advertisements

Send this to a friend