Ibi assisteix a la trobada de la Xarxa de Ciutats Educadores a Lleida

Lleida va acollir la IV trobada del grup de treball de la Xarxa de Ciutats Educadores (RESE), ‘Els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb la implicació de la Infància’, en el qual la regidoria d’Educació de l’ajuntament d’Ibi participa des de fa dos anys, al costat d’altres 18 ciutats d’Espanya, amb l’objectiu de donar visibilitat a les accions que es duen a terme dins de l’Agenda 2030, objectius de Desenvolupament Sostenible, per a assegurar així el progrés social i econòmic sostenible a tot el món i enfortir la pau universal dins d’un concepte més ampli de la llibertat.

Enguany, els representants d’Ibi han sigut Elisa Cremades, psicopedagoga del departament d’Educació de l’Ajuntament d’Ibi, i Manuel Roig, professor de Música de l’IES Fra Ignacio Barrachina.

En aquesta trobada es van presentar dues experiències a Ibi, que contribueixen a desenvolupar i visibilitzar els ODS i que influeixen en el benestar de la infància. Partint del ‘Programa Municipal de Convivència i Benestar Emocional d’Ibi: Zero Insults, Zero Burles i Zero en Intimidació’ premiat per la FEMP en 2015, es va iniciar un programa que es desenvolupa en tots els centres educatius d’Ibi per a previndre l’assetjament escolar.

Un altre dels projectes presentats va ser l’activitat de rap en la qual vénen participant tots els centres educatius d’Ibi, inclòs el centre d’Educació Especial i el Centre Ocupacional que al costat dels seus professors/as de música i dos rapers coneguts, van desenvolupar dos vídeos de promoció de la convivència, salut, igualtat, educació, relacionats també amb els ODS.

Foto: Elisa Creamades i Manuel Roig al costat de representants d’altres ciutats

Send this to a friend