El Convent de Cocentaina compleix 200 anys d’activitat docent

L’actual Col·legi Sant Francesc d’Assís de Cocentaina, l’afectuosament sobrenomenat com El Convent, està celebrant en aquest 2019 els 200 anys d’activitat docent a xiquets i per aquest va motivar va preparar una gran festa dissabte passat 26 d’octubre a la qual es van sumar la Comunitat Educativa, els Pares Franciscans i nombrosos antics alumnes.

La jornada festiva va començar amb una missa solemne a l’església del Convent dels Pares Franciscans i en finalitzar la mateixa es va realitzar una visita guiada en la qual els assistents van poder descobrir el patrimoni artístic del temple, visitar les estades conventuals o recórrer les instal·lacions del Centre Educatiu.

Finalment es va dur a terme un menjar popular, en la qual no va faltar una paella gegant, i en la qual es van congregar més de 500 persones al pati del Col·legi. Al marge d’això el divendres anterior, 25 d’octubre, es va inaugurar a la Torre Sud Oest del Palau Comtal l’exposició ‘200 de Docents’ en la qual es fa un repàs per la història i evolució del Centre Educatiu al mateix temps que es mostra un gran àlbum de fotografies dels últims anys que ha despertat gran curiositat entre els antics alumnes.

D’igual forma s’ha exposat el document en el qual es plasma la fundació del Col·legi sota la tutela de l’Orde Franciscà “tot això ho hem embolicat en un vídeo que anirà mostrant les fotografies. També hem fet un photocall per a deixar constància de les visites que ens faça la gent durant aquests dies”, afirma Pablo León, Professor d’Història del Col·legi Sant Francesc d’Assís i Comissari de l’esmentada exposició.

Foto: La Festa va congregar a quantitat d’antics alumnes

Send this to a friend