Nicolás Cabanes s’instrueix com a pilot de rallyes en la copa swift

Nicolás Cabanes és l’última baula d’una llarga cadena de pilots nascuts a la nostra ciutat que han buscat fer-se un buit en un món tan competitiu com són els rallyes d’asfalt. Hereu d’una saga única, que va pel seu tercer membre al volant després del recent debut en el Rallye de Xixona de Gonzalo, el germà xicotet, que va iniciar el progenitor, Vicente Cabanes, allà per la dècada dels 80, primer com a notable pilot en l’època on aquest esport va viure una autèntica explosió al nostre país, i més tard, quan va penjar el mico, com a organitzador, sent en l’actualitat el director del Rallye La Nucia-Mediterrani, l’única carrera del Nacional en la Comunitat, a més de membre de la directiva de Manolo Aviñó, president de la Federació Espanyola d’Automobilisme.

Nicolás Cabanes està per la seua segona temporada, després d’un primer any de presa de contacte que ho va acabar d’atrapar per complet, per si hi havia algun dubte. “És un món apassionant, en el qual una vegada que aquestes dins, és difícil tornar arrere. És posar-se el casc, el peu en l’accelerador i sembla que al teu voltant s’obri un món paral·lel. És una sensació que enganxa, és addictiva”, confessa algú que fins fa un parell d’anys no va imaginar que un dia seria pilot de rallyes.

L’ÚNIC ALACANTÍ
Estar entre els vint-i-cinc pilots inscrits en l’edició 2019 de la Copa Swift Sport –huit són gallecs, destaca que tres siguen madrilenys, canaris i càntabres, mentre que de la nostra Comunitat hi ha un valencià i ell és l’únic alacantí–, implica l’adquisició del model Sport N3 llest per a competir per 29.350 euros més imposats. El cotxe compta amb motor 1.4 Booster Jet de 16 vàlvules i injecció directa, amb una potència estimada de 152 cv, caixa del canvi de 6 velocitats, suspensió Proflex de 2 vies, fre de mà hidràulic, llandes de 16” i un pes de 970 kg.

Foto: Nicolás Cabanes amb el Swift que disputa la principal Copa Promoció del Nacional de rallyes | XAVI TEROL

Send this to a friend