La Policia farà controls de droga en Banyeres

La Policia Local de Banyeres de Mariola ha incorporat dispositius destinats a detectar la presència de drogues en conductors. El seu propòsit, segons ha informat, és “comptar amb més mitjans per a poder desenvolupar amb major efectivitat campanyes de control de conductors i vehicles dirigides a incrementar la seguretat dels usuaris i minimitzar al màxim el risc d’accidents”.

El sistema segueix un procediment similar al de la detecció del nivell d’alcohol en l’organisme mitjançant aire espirat. La prova de drogues es basa en la presa d’una mostra d’eixida que, de llançar un resultat positiu en qualsevol de les substàncies prohibides, es contrasta mitjançant l’obtenció de saliva a bastament abocada en un tub d’assaig al costat d’un reactiu.

El pas següent és precintar el tub d’assaig i remetre’l a un laboratori acreditat per la ENAC (Entitat Nacional d’Acreditació) per a la seua anàlisi confirmatòria, seguint el protocol establit per a una cadena de custòdia amb les garanties i drets que assisteixen als sotmesos a la prova.

Vàries són les substancies estupefaents detectades per aquests dispositius, tals com la marihuana, cànnabis, cocaïna, opiacis, amfetamines, metamfetamines i benzodiazepines. Fonts policials recorden que aquestes últimes “només pot trobar-se en l’organisme durant la conducció en casos de prescripció mèdica i aportant la corresponent recepta”.

De detectar-se tals substàncies en els conductors en els supòsits previstos per la normativa vigent (accident de trànsit, infracció a les normes de circulació, conducció irregular o control preventiu) aquests s’enfronten a diferents sancions administratives o penals, que van des de la multa pecuniària de 1000 euros i la detracció de 6 punts en el permís de conducció fins a penes de presó entre 3 i 6 mesos i la retirada del propi permís d’1 a 4 anys.

Foto: Vista aèria de Banyeres | Arxiu

Send this to a friend