La rotonda de l’accés nord d’Alcoi segueix a l’espera de finançament

El projecte per a la construcció d’una rotonda que regule el trànsit en l’entrada nord de la ciutat segueix a l’espera de finançament. El portaveu del govern municipal, Jordi Martínez, ha explicat que estan en negociacions amb el Ministeri de Foment per a tractar de donar solució a aquesta qüestió que, reconeix, és d’importància i respon a una vella reivindicació dels empresaris del polígon Cotes Baixes, al qual donaria accés aquesta rotonda.

Des del Partit Popular, el regidor Quique Ruiz destaca que el Ministeri “ha rebutjat pagar la construcció de la nova rotonda”, una infraestructura que, “a més de dignificar l’entrada a la ciutat des de València, és vital per a millorar les comunicacions del polígon industrial de Cotes Baixes”, recalca. Segons informa el portaveu dels populars, la negativa del ministeri que dirigeix José Luis Ábalos s’ha produït en contestació a una petició de l’Ajuntament d’Alcoi, que per escrit havia sol·licitat l’execució de la rotonda per un import de 960.000 euros a canvi de la cessió al municipi de la travessia de l’antiga carretera nacional 340.

Foment, no obstant això, es mostra favorable en la seua resposta a cedir la travessia sense cap contraprestació per a l’Ajuntament d’Alcoi.

Jordi Martínez, per part seua, s’ha mostrat sorprés per les declaracions realitzades pel regidor popular, assegurant que la negativa del Ministeri es coneix des de fa ja temps si bé les negociacions continuen obertes i no es descarta que finalment es puga arribar a un acord de cara a obtindre finançament per a l’obra de part del Govern d’Espanya.

Cal recordar que es tracta d’un projecte molt demandat especialment pels empresaris del polígon de Cotes Baixes, el qual es troba redactat i pendent que el Ministeri de Foment emeta un informe sobre la viabilitat tècnica del disseny plantejat. Ruiz tem que l’Ajuntament “es trobe amb un projecte aprovat a les seues mans però no dispose de recursos per a executar-ho, malgrat que aquesta iniciativa porta cinc anys sobre la taula”.

Foto: L’entrada per Cocentaina està pendent de regular amb una rotonda | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend